Wave of Prayer 24 oktober 2019

De Nederlandse vertaling van Sabeels Wave of Prayer van 24 oktober 2019.

97 Palestijnse burgers, waaronder 45 kinderen en 2 vrouwen zijn afgelopen vrijdag 18 oktober 2019 gewonde geraakt tijdens de 79 e Grote Mars tot Terugkeer. Dit alles als resultaat van excessief geweld gebruikt door het Israëlische leger die schoten op mensen die geweldloos protesteerden. Een jonge man liep ernstige verwondingen op en 35 anderen werden met scherp beschoten. Anderen werden gewond door rubber kogels en traangas, verwondingen voornamelijk op hun boven lichaam.

Eeuwige, wij bidden voor allen die gewond zijn geraakt tijdens de demonstratie in Gaza.
Wij blijven bidden dat er ooit een einde komt aan de blokkade in Gaza en het recht van Palestijnen terug te keren naar hun thuisland.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Het Kumi Now jaar is op 19 oktober beëindigd . Nu men bezig is met het herlezen en evalueren van wat in Kumi Now staat en hoe alles bevallen is, wil men vanaf 21 oktober een nieuwe start maken.
Eeuwige, wij danken U voor allen die een commitment hebben gemaakt om zich te verbinden tot het doen van gerechtigheid, tot inclusief denken, om op deze wijze hun levensdoel om te vormen en om geweldloosheid te beoefenen. Dit alles door dit initiatief van Kumi Now. Wij bidden en vragen U dat zij hun commitment opnieuw uitspreken, nu zij het komend jaar er weer aan zullen beginnen en uitzien naar een hernieuwde inhoud van Kumi Now.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Een aantal Palestijnen en vrijwilligers zijn gewond geraakt tijdens aanvallen door illegale kolonisten op de gehele Westelijke Jordaan oever, terwijl zij olijven aan het oogsten waren. Een oude rabbijn van ‘Rabbijnen voor mensenrechten’ kreeg klappen op zijn hoofd en brak een arm. Anderen werden ook lastig gevallen en hadden pijn en beurse plekken tot gevolg.
Eeuwige, wij bidden voor de bescherming van Palestijnse boeren die nu zijn bezig zijn met de olijven oogst. Wij danken U ook voor de ondersteuning van joodse activisten en vrijwilligers die weten hoe het oogsten van olijven van levensbelang is voor vele Palestijnen. Wij vragen dat de kolonisten respect hebben voor het recht van anderen en ophouden de oogst van Palestijnen te beschadigen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Ein Hanya is een bezienswaardigheid als het gaat om een natuurlijke bron  binnen de stadsgrens van Jeruzalem, maar ook vlak bij het plaatsje Al-Walaja bij de Westelijke Jordaanoever. Aan het begin van het feest Sukkot werd deze bezienswaardigheid geopend door de autoriteit die Israëlische parken beheert voor bezoekers. Dat betekent dat Palestijnen onrechtmatig verbannen/ geweerd werden van deze bron, ook al ligt hij binnen de Westelijke Jordaanoever.
Lieve God, wij zien en ervaren dat er weer een bron, waar water ontspringt in de Westelijke Jordaanoever, niet meer behoort aan de Palestijnen en geopend wordt voor de Israëliërs. Wij bidden en vragen U dat de Israëlische regering zich rekenschap geeft wat zij aanricht met een regime dat systematisch afscheiding en gescheidenheid voor ogen heeft.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Gedurende de joodse vakantie dagen zijn groepen Israëlische kolonisten bij verschillende gelegenheden binnengedrongen in de Al-Aqusa moskee in de oude stad van Jeruzalem, de Ibrahimi moskee in Hebron en het graf van Jozef bij Nablus. De kolonisten krijgen hierbij ondersteuning van gewapende Israëlische soldaten, die deze gebieden veranderen in gesloten militaire zones tijdens de duur van de bezoeken.
Eeuwige, wij bidden dat mensen van alle gezindten vrij moeten zijn om te bidden op plaatsen die voor hen heilig zijn zonder enige angst om tegen gehouden te worden.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Het nationale team van  Saoedi Arabië speelde in het Al-Ram stadium, gelegen in de Westelijke Jordaanoever, tegen een Palestijns team. De beide teams deden hun uiterste best om te winnen omdat het ging om de kwalificatie voor Wereld Cup 2022, maar er werd niet gescoord.
Formeel gezien had Saoedi Arabië geweigerd teams te sturen aangezien zij de boycot van israël hadden verlengd die beslag blijven leggen op de bezette gebieden.
Eeuwige, wij danken U voor de vreugde en het enthousiasme van de Palestijnse voetbal fans toen zij keken naar hun team dat voetbalde op internationaal niveau.
Wij vragen dat er meer gelegenheden zullen zijn  voor Palestijnse sportmannen en sportvrouwen om andere atleten uit andere landen op deze manier te ontmoeten.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Sabeel is bezig een internationale bijeenkomst te organiseren van 2 tot 7 december 2019. Op verschillende plekken komen zij te Bethlehem bijeen.
De vergadering brengt ook verschillende organisaties samen die in Palestina én Israël aan vrede werken: Kaïros en Sabeel, de Bethlehem Bijbelschool, al-Liqa en Dar al-Kalima inbegrepen.
Deze groep mensen zullen zich ook buigen over het Kumi Now initiatief en de manier waarop de wereldwijde gemeenschap zich kan inzetten en toewijden aan deze geweldloze actie om een rechtvaardige vrede in Palestina/Israël te bewerkstelligen.
Eeuwige, wij bidden dat U deze mensen die deelnemen aan deze internationale bijeenkomst van Sabeel Jeruzalem de weg wijst hoe te helpen en te werken aan vrede in het Heilige Land. Geef aan hen die het woord voeren in een ‘’geest van wijsheid’’ en dat de harten van allen die luisteren naar de boodschap, geopend worden.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen rondom het Caribisch gebied: Antiqua en Barbuda, Aruba, de Bahama’s, Barbados, Cuba. Curaçao, Dominica, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, Puerto Rico, Sint Maarten, Sint Kitts-Nevis, Sint Vincent en de Grenadines, Suriname, Trinidad en Tobago.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.