Wave of Prayer 25 augustus 2016

Lees hieronder een vertaling van de gebeden die morgenochtend tijdens de wekelijkse viering van Schrift en Tafel op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zullen worden uitgesproken.
Over de hele wereld gebruiken Vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

2 miljoen Palestijnse scholieren en 65000 docenten gaan na een lange zomervakantie weer naar school.
Wat ook de moeite waard is om vermeld te worden is dat een
Palestijnse zakenman een aanzienlijk som geld heeft gedoneerd om in het noorden van de Westelijke Jordaanoever een school te bouwen.

Eeuwige, God van liefde en erbarmen,
Wij bidden U voor de Palestijnse kinderen die op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem weer naar school gaan. Dat ze veilig door de checkpoints mogen gaan of wanneer ze langs nederzettingen lopen, of langs over volle drukke wegen moeten lopen.
Liefdevolle God, voorzie Gaza van veilige school structuren; dat de capaciteit van de scholen toeneemt, verbetert en zich uitbreidt opdat de kinderen daar ook naar school kunnen en zo de kans krijgen te mogen genieten van hun kindzijn.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

In Nablus hebben de troepen van de Palestijnse Veiligheids Autoriteit twee soldaten die verdacht werden van crimineel gedrag, doodgeschoten. Nog een Palestijnse gevangene, ook verdacht van criminele activiteiten werd na zijn arrestatie doodgeschoten door de Palestijnse politie. De stad Nablus lijdt onder de toename van crimineel gedrag en crimineel geweld, in vergelijking met andere Palestijnse steden.

Eeuwige, onze harten zijn bedroefd als wij het nieuws horen uit onze geliefde stad Nablus. Wij vragen U over de stad en zijn inwoners te waken. Bescherm diegenen die proberen zich aan de wet te houden als zij hun dagelijkse plicht doen om crimineel gedrag en geweld te stoppen.
Wij bidden U ook dat mensen zich bewustworden met wat zij aan het doen zijn en aan de verleiding tot crimineel gedrag en wraakgevoelens niet kunnen weerstaan.
Laat het zijn zoals U aan Petrus zei: ‘steek je zwaard in je schede.’ Joh. 18,11.
Ook wij willen uw boodschap doorgeven: ‘Geen zwaard meer in de handen van onze gemeenschap’.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Israël vuurde 50 aanvallen uit op Gaza, na een raketaanval vanuit Gaza op een Israëlische dorp Sderot. Verschillende Palestijnen werden gewond na een relatieve periode van stilte.

Eeuwige, God van recht en barmhartigheid. Wij blijven bidden voor het zo kwetsbare bestand tussen Israël en Gaza. Dat het staakt het vuren het mag houden en dat hierdoor bloedvergieten voorkomen mag worden. Wij weten hoe kostbaar ieder mensenleven is en wij willen dat behouden. Wij zijn bezorgd voor hen die gewond zijn, voor hen die elders moeten gaan wonen en voor hen die getraumatiseerd zijn.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

700 Britse artiesten pleitten vorige week zaterdag voor een boycot van Israël, als reactie op wat zij noemen ‘de catastrofe’. Dit initiatief wordt ‘Artiesten voor Palestina’ genoemd. Een lijst van culturele figuren die de boycot tekende is beschikbaar.

Eeuwige, wij zijn dankbaar voor allen die solidair zijn met de Palestijnen die leven onder Israëlische militaire bezetting.
Wij zegenen alle geweldloze acties die ingaan tegen onrechtvaardige systemen en structuren.
God van recht en barmhartigheid open de harten en het verstand van alle mensen in Palestina en Israël om een leven te wensen van vrijheid en veiligheid.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen van geheel Oceanië: Amerikaans Samoa, de Cook eilanden, Fiji, Frans Polynesië, Kanaki, Kiribatti, de Marshal eilanden, Micronesia, Nauru, Palua, Papua Nieuw Guinea, Samoa, de Solomon eilanden, Tonga, Tuvalu en Vauatu.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.