Wave of prayer 26 augustus 2021

Maher Naji, Gaza
Deze week vergadert Kumi Now over de vraag hoe het christen zionisme doorwerkt in het leven van alle dag bij de Palestijnen.
De komende week komt het volgende onderwerp op de agenda. De vraag  hoe Palestijnse kunstenaars op geweldloze wijze uitdrukking geven aan aan de Israëlische bezetting?
 
Gebed
Eeuwige, wij bidden voor de Palestijnse kunstenaars. Dat zij het volhouden hun creatieve gaven te gebruiken en wegen te zoeken naar menselijkheid met name als tegenstand en agressie op hun pad komen.
Eeuwige, in uw genade….. hoor ons gebed
 
Meer dan 2000 mensen moesten geëvacueerd worden bij de bosbranden in de buurt van Jeruzalem. De Israëlische brandweer, ondersteund door de Palestijnse brandweer, plus de vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht, bestreden het vuur.
Na drie dagen was het vuur onder controle.
 
Gebed 
Eeuwige, wij danken U dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd, als het gaat om mensenlevens.
Wij danken voor de moed van de brandweermannen en bidden voor hen die huis en haard hebben verloren.
Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 
 
De Israëlische autoriteiten hebben op woensdag 18 augustus nieuwe maatregelen getroffen om het aantal Covid besmettingen naar beneden te krijgen. Dit vanwege het hoogste aantal sinds het begin van dit jaar. De Delta variant veroorzaakte ook honderden nieuwe besmette mensen onder de Palestijnen en met name diegenen die wonen op de bezette Westelijke Jordaanoever en Gaza.
 
Gebed
Eeuwige, wij blijven bidden voor hen die lijden onder Covid-19 en blijven ook bidden voor hen die vanwege te weinig financiën geen vaccin krijgen toegediend.
Wij vragen U dat de Israëlische regering haar verantwoordelijkheid neemt, over de brug komt om allen die in het land wonen, te vaccineren.
Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed
 
Op maandag 16 augustus werden vier Palestijnen gedood en één ernstige gewond toen undercover Israëlische soldaten probeerden een verdachte militant gevangen te nemen. Dit gebeurde in Jenin, de noordelijk Westbank waar de spanningen hoog zijn opgelopen, nadat eerder deze maand een Palestijn door Israëlische soldaten was gedood.
De afgelopen twee maanden zijn er tenminste 8 gewelddadige botsingen geweest tussen Israëlische soldaten en Palestijnen.
 
Gebed
Eeuwige, wij bidden voor uw in toom houdende hand die de spiraal van geweld in de bezette gebieden vermindert.
Dat er toch een einde komt aan de militaire bezetting.
Eeuwige, in uw genade, …..hoor ons gebed
 
Volgens de organisatie VREDE NU is de Israëlische regering bezig en nieuwe illegale nederzetting te plannen op de vroegere luchthaven te Atarot, Oost Jeruzalem. Als het doorgaat, (de beslissing valt begin december), zal het een slag toebrengen als het gaat om de hoop op een twee staten oplossing en tegelijkertijd de ontkenning van dat Oost-Jeruzalem de hoofdstad van Palestina is.
 
Gebed
Eeuwige, wij bidden dat de internationale regeringen en de mensenrechten organisaties zich hardop uitspreken tegen dit nieuwe Israëlische plan om verdere tweedeling te veroorzaken in de Palestijnse gemeenschappen en hen te omsluiten met nog een massievere illegale nederzetting.
Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed
 
Wij herinneren ons het leven van Roni Rock, onlangs gestorven. Een man die kinderen uit Nazareth entertainde.
 
Gebed
Eeuwige, wij danken U voor zijn leven en op de manier waarop hij liedjes maakte en uitvoeringen gaf om Palestijnse kinderen blij te maken en ze te laten lachen.
Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed
 
Het Yabous Cultureel Centrum zorgde op woensdag 11 augustus voor een muziek festival in Jeruzalem. Palestijnse muzikanten kwamen overal vandaan om muziek in allerlei stijlen te maken.
 
Gebed
Eeuwige, wij danken U voor de vakkundigheid van deze muzikanten. mensen die kunnen spelen en de harten van de bezoekers die vaak zwaar te moede zijn, verlichten.
Eeuwige in uw genade….hoor ons gebed
 
Gebed
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Liberia en Sierra Leone.
Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed

 

Dit delen: