Wave of Prayer 29 april 2021

Elke week publiceert Sabeel Jeruzalem gebeden, de Wave of Prayer. Deze gebeden geven een goed beeld van de hoop, het verlangen en de zorgen van de Palestijnse christelijke gemeenschap in Palestina en Israël. Kairos-Sabeel Nederland geeft ze graag in vertaling aan u door! De gebeden hebben een vaste opbouw: telkens een stukje achtergrondinformatie, gevolgd door een gebedsintentie.

De vergadering van Kumi Now van deze week gaat over de Nation-State Law, een Wet die op 1 mei 2018 door de Knesset is behandeld en goedgekeurd.
De komende week zal het gaan over de dreigingen van censuur en geweld die Palestijnse journalisten steeds ondergaan als het gaat om de dag van Wereld Pers Vrijheid die op donderdag 3 mei wordt herdacht.
Eeuwige, wij bidden voor de Palestijns-Arabische en andere niet Joodse burgers van Israël die een vijfde van de bevolking uitmaken en toch niet van dezelfde rechten genieten als de joodse burgers. Eeuwige in uw genade, hoor ons gebed.
Op donderdag 15 april  hebben Israëliërs van de illegale Ahla nederzetting, het land dat toebehoort aan een Palestijn van het dorp Jaloud, gelegen nabij Nablus, verwoestingen aangebracht.
De kolonisten drongen ‘s nachts zijn land binnen, kapten alle kleine bomen die hij aangeplant had, stalen bouw gereedschappen en maakten bouw materialen kapot. Op zaterdag 17 april staken Israëlische kolonisten een volwassen gegroeide  olijfboomgaard die toebehoorde aan Palestijnse boer, gelegen ten noorden van de stad Beit Rahjjar bij Bethlehem, in brand. Hierbij werden 50 olijfbomen verwoest.
Eeuwige, wij bidden dat er een einde komt aan de cirkel van geweld die alsmaar door Israëlische kolonisten aan Palestijnen wordt aangedaan. Wij vragen dat de Israëlische autoriteiten zoeken naar wegen om de steeds toenemende aanvallen van kolonisten een halt toe te roepen. Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed .
The United Nations Relief and Works Agency, (UNRWA) heeft een nieuw digitaal educatie platform gelanceerd, ontwikkeld om de toegang tot onderwijs te verbeteren. Dit voor meer dan 540,0000 vluchtelingen studenten in 711 scholen over het hele Midden-Oosten verspreid.
Eeuwige, wij danken U vanwege dit nieuwe educatie tool/handvat zodat vele Palestijnse vluchtelingenkinderen door kunnen gaan met hun scholing juist op momenten dat er uitbraken zijn van de pandemie of periodes van gewapende conflicten. Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed.
Kairos heeft een online campagne gelanceerd om een einde te maken aan de illegale uitwijzing van Palestijnen uit de wijk Sheikh Jarrah van Oost-Jeruzalem.
Eeuwige wij bidden U dat vele mensen op de wereld deze campagne ondersteunen om de Israëlische autoriteiten uit te dagen om op te houden Palestijnen uit hun huizen te verjagen in Jeruzalem. Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed.
De laatste 22 jaar heeft de publicatie van ‘’Deze week in Palestina” zeer goede artikelen geschreven. Het is nu bezig wereldwijd nieuwe lezers aan te trekken en hoopt in de toekomst op zo’n 5000 abonnees.
Eeuwige, wij bidden dat de onderdrukking waaronder de Palestijnen die in Israël en de bezette Palestijnse gebieden gebukt gaan een zaak van Internationale benadering gaat worden. En dit in direct contact met de Israëlische regering en ze hierdoor uit te dagen om te zoeken naar recht en vrede voor alle burgers. Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed.
Gelovigen van de Oost Orthodoxe traditie vieren op zondag 2 mei Pasen. Zij volgen de oude Julian Kalender en niet zo als wij de Gregorische kalender.
Eeuwige, uw zoon Jezus is onze kostbare hoeksteen. Wij vragen U om de gemeenschap in de Oost-Orthodoxe kerk op te bouwen nu zij Pasen vieren en zich de dood van uw Zoon en zijn opstanding herinneren. Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed.
Op 24 april wordt de Armeense genocide herdacht.
Eeuwige, U heeft ons geschapen om rentmeesters van leven en gemeenschap te zijn. Wij vragen U help de Armeense gemeenschap om door te gaan hun land weer in vrede op te bouwen en een bijdrage te leveren aan respect en vertrouwen tussen mensen en volkeren. Eeuwige in uw genade, hoor ons gebed.
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Armenië, Azerbaijan en Georgië.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.