Close

Wave of prayer 2 december 2021

Vorige week was Kumi Now online bezig met Kairos Palestine. Nora Carmi voerde het woord.

Op dinsdag 7 december zal een spreker die zich bezig houdt met Mensenrechten ons online informeren. 

 

Gebed 

Eeuwige, wij verheffen onze stemmen samen met de stem van Kairos Palestine. Wij bidden dat er een einde komt aan de bezetting van Palestina en dat zij die op internationaal niveau de wetten maken samen met de regeringen over de gehele wereld Israël op actieve en indringende wijze veroordelen vanwege hun plannen om nog meer Palestijns land te annexeren.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Op zaterdagavond 4 december zullen Palestijnse christenen het aansteken van de kerstboom op Manger Square in Bethlehem met elkaar vieren. Vorig jaar 2020 was dat niet mogelijk. Nu heeft het gemeente bestuur van Bethlehem beloofd dat het een spectaculaire happening zal zijn, ondanks de afwezigheid van toeristen, en dat iedereen die aanwezig is geheel veilig zal zijn. 

 

Gebed

Eeuwige, lieve God, zelfs in tijden van strijd en donkerte brengt U ons licht in deze wereld. Wij danken U daarvoor en wij vragen dat de feestelijkheden zonder incidenten zullen plaatsvinden en dat diegenen die het meemaken in veiligheid ervan mogen genieten.

Eeuwige, in uw genade….hoor ons gebed 

 

De nieuwe variant ‘’Omicron’’ Covid 19 heeft overal zijn intrede gedaan. Om die reden heeft Israël het besluit genomen de grenzen dicht te doen voor alle internationale reizigers, die geen directe inwoners zijn van het land. Dit besluit zal vanaf 28 november twee weken duren.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor hoteleigenaren en vele anderen die afhankelijk zijn van de toeristen industrie. Dat zij en hun families ondersteund worden in deze moeilijke tijden en vooral nu niemand weet of en wanneer deze toeristen zullen terugkomen.Geef de autoriteiten in Palestina en Israël inzicht dat ondersteuning noodzakelijk is en dat zij de mogelijkheid overwegen om die ondersteuning ook te geven.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Israëlische autoriteiten  hebben op woensdag 24 november de allereerste stappen tot permissie gegeven voor de bouw van een nieuwe nederzetting die gebouwd zal worden op het vorige Qalandyia vliegveld in Oost Jeruzalem. Als de bouw doorgaat dan biedt dat 9000 woningen voor Illegale Israëlische kolonisten en dat zou de westelijke Jordaanoever en het gebied Oost Jeruzalem van Kufr Aqab van het laatste stukje Oost-Jeruzalem scheiden.

Gebed

Eeuwige, God van de verdrukten, de wereld kijkt voor zich uit, terwijl het bouwen van nederzettingen doorgaat om het leven van Palestijnen te begrenzen en in een greep te omringen. Wij bidden dat acties en niet alleen woorden moeten komen van hen die over de gehele wereld in posities verkeren die macht bezitten en dat zo dit gehele gebeuren en andere ontwikkelingen gestopt gaan worden

Eeuwige, in uw genade….hoor ons gebed

 

Een 18 jarige Palestijn werd op dinsdag 23 november in Jeruzalem geslagen door vijf jonge mensen. Bashar Masalha en zijn vriend Nathan werden aangevallen door een groep van vijf Israëlische jonge mannen, gewapend met een knuppel terwijl ze terug kwamen van school. Zij vertelden dat zij aangevallen werden en er op hen gescholden werd terwijl aan het wandelen waren en met elkaar Arabisch spraken. Aanvallen zoals deze worden als normaal bevonden in Jeruzalem als het gaat om jonge Palestijnen die aangemoedigd worden om de wijk West Jeruzalem te ontwijken.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor Bashar; dat hij een snel herstel mag ervaren na zulke fysieke en emotionele verwondingen. Wij zijn dankbaar voor Nathan die probeerde zijn vriend te beschermen tijdens deze onvoorziene aanval. Wij bidden dat zij die verantwoordelijk zijn voor dit alles gewezen worden op recht en gerechtigheid en dat mensen in vrijheid op straat mogen lopen zonder de dreiging van geweld.

Eeuwige, in uw genade….hoor ons gebed 

 

Joden over de gehele wereld vieren vanaf zondag 28 november gedurende acht dagen het feest van het Licht.

Gebed

Eeuwige, God van licht, wij wensen onze Joodse broeders en  zusters een gezegende tijd toe als zij dit feest van het licht vieren te midden van de duisternis.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Op zondag 28 november begon over de gehele wereld de Advent. De eerste kaars werd aangestoken. De kaars van de profeet werd aangestoken, als symbool van hoop nu we uitzien naar een nieuwe tijd van hoop en verwachting. 

Gebed

Eeuwige, wij herinneren ons dat dit het land is waar U voor koos naar toe te komen om hoop en de goede boodschap van uw Rijk te brengen. Wij bidden dat in vele kerken in ons land uw Geest met ons zal zijn als wij ons voorbereiden om de komst van uw Zoon op het feest van Kerstmis.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed 

Samen met de Wereldraad van kerken bidden wij voor de landen Brunei, Maleisië en Singapore

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed