Wave of Prayer 30 maart 2017

Lees hieronder een vertaling van de gebeden die donderdagmorgen om 12.00 uur tijdens de wekelijkse viering op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zullen worden uitgesproken. Over de hele wereld gebruiken Vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’. Deze gebeden geven ook een goed beeld van de activiteiten van Sabeel.

Vorige week toonde de Israëlische mensenrechten organisatie. B’Tselem, een video waarop te zien was hoe Israëlische soldaten in de stad Hebron een 8jarig kind aan het mishandelen waren. De video laat zien hoe het jongetje door de buurt van de stad, zonder schoenen aan, langs de grond gesleurd wordt. Dit alles om andere kinderen te laten zien wat er gebeurt als je met stenen naar een Israëlische nederzetting gooit. De jongen was gewoon, blootsvoets, vlakbij zijn huis een stukje speelgoed dat hij verloren had aan het zoeken, toen een groep van minstens 15 soldaten hem vastpakten. Zo vertellen getuigen het verhaal.

Eeuwige, het kwaad van de bezetting begint zich meester te maken van jonge Israëlische soldaten, waardoor zij elke vorm van humaniteit verliezen.
Wij bidden U voor het getraumatiseerde kind vanwege de prijs die het moet betalen voor inhumane militaire orders. Wij bidden ook voor mensen die hun uiterste best doen om een einde te maken aan de gewelddadige Israëlische bezetting, zodat kinderen in vrede op zoek kunnen gaan naar hun speelgoed dat zij kwijt zijn.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Een video film gemaakt door een ooggetuige liet een Israëlische politie officier zien die vorige week in Jeruzalem verschillende Palestijnen fysiek aanvielen en hen verwondde. De video laat zien dat een politie officier in burger gekleed, de 50 jarige Mazen Shweiki , een Palestijnse vrachtwagen chauffeur, zowel verbaal als fysiek nadat hij per ongeluk de auto van de officier had geraakt, toetakelt. Als je kijkt naar de video dat zie je hem dat hij 2 minuten lang klappen op het hoofd van de Palestijn Mazin geeft, hem stompt, schopt en hem een knietje geeft in zijn maag-darmstreek.

Eeuwige, de vernedering en het geweld dat als maar gebeurt vanwege de duivelse bezetting is overweldigend. Wij bidden U dat de standvastigheid van de bewoners van Jeruzalem blijvend is. Dat uw geest de Palestijnen verlicht om hun boosheid om te zetten in hard werken om hierdoor de lang verwachte vrede die U de stad beloofd heeft te verwezenlijken.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Donderdag 30 maart 1976, is de dag van het land, zoals die genoemd en herinnerd wordt door de Palestijnen. De dag dat hun land in 1976 binnen Israël, werd onteigend. Palestijnse inwoners protesteerden tegen deze confiscatie van duizenden hectaren grond. Zes Palestijnen wonend in Israël werden toen gedood en honderden gewond tijdens deze confrontatie.
Deze dag wordt nog steeds, 41 jaar later, in Israël en Palestina herdacht. Zeker nu het landjepik en het neerzetten van illegale nederzettingen maar doorgaat en de grenzen van de toekomstige Palestijnse staat vervagen.

Eeuwige, God van alle mensen, verkeerde dingen die in het verleden gebeurd zijn worden nog steeds nú in het heden herhaald en het wordt steeds moeilijker om te kunnen en durven geloven dat er in de nabije toekomst iets zal veranderen. Help ons te geloven, nu wij de dag van het land ons in herinnering brengen en alles wat er toen gebeurde, dat er ondanks alles een weg is die toekomst geeft. Dwars tegen al dit onheil in. Geef ons de kracht om met grote moed ons uit te spreken tegen al deze ongerechtigheden. En dat wij mogen werken aan vrede die langdurig zal zijn.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Deze komende vrijdag wordt er door Sabeel in Bethlehem een Paaseieren zoektocht georganiseerd voor kinderen die in een weeshuis wonen. Er worden ongeveer 90 kinderen verwacht en er wordt zonnig en warm weer voorspeld.

Eeuwige, wij danken U voor deze gelegenheid om beetje blijdschap en geluk met deze kinderen te mogen delen. Kinderen die hun leven nog niet zoveel bijzonders hebben meegemaakt.
Wees al deze kinderen die aanstaande vrijdag aanwezig zijn nabij en laat het een moment zijn dat zij even alle recente politieke moeilijkheden vergeten en in plaats daarvan genieten van wat het goede nieuws wat het feest van Pasen te brengen heeft.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen De Tsjechische Republiek, Polen en Slovakije.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.