CloseDonateur worden

Wave of prayer 10 december 2021

Kumi Now hield zich afgelopen dinsdag bezig met de mensenrechten onder leiding van Raji Sourani, de grondlegger van het Palestijns centrum voor  Mensenrechten (PCHR).De komende twee weken zal Kumi Now zich bezig houden met het Recht om Terug te Keren én de bezette Syrische Golan hoogte.

Gebed

Eeuwige, Uw zoon Jezus sprak tot ons om ons te bemoedigen als wij wanhopig zijn: ‘’Wees niet bang, geloof maar’’ (Marcus, 5,36) Wij danken U voor de geweldloze getuigenis van het Kumi Now initiatief om ons in onze wanhoop over de voortdurende bezetting toch te richten op hoopvolle tekenen die gebeuren. Wij bidden voor de wereldwijde ondersteuning van deze initiatieven van Kumi Now.Wij vragen dat dit een boodschap is voor hen die internationale beslissingen nemen en werken aan een rechtvaardig en evenwichtige vrede in het Heilige Land.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Op vrijdag 3 december lanceerde Sabeel een serie boekjes geschreven door Rev Dr. Naim Ateek.De Zoom bijeenkomst werd bijgewoond door 100 mensen die luisterden naar verschillende sprekers die reageerden op de inhoud van deze boekjes en ze stelden vragen aan Assis Naim.

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor Naim Ateek en zijn niet aflatende betrokkenheid als het gaat om vrijheid, gerechtigheid en vrede. Wij vragen dat velen bemoedigd, uitgedaagd, geïnspireerd en geïnformeerd zullen worden door wat in deze boekjes geschreven staat.

Eeuwige, in uw genade….. hoor ons gebed.

 

Op donderdag 2 december hielden de Vrienden van Sabeel in Australië hun jaarlijkse Algemene Vergadering en er werden nieuwe leden voor het leidinggevende comité benoemd.

Gebed

Eeuwige, wij danken voor de vele jaren van betrokkenheid getoond door Ray Baraclough (sinds 2003), Dave Smith (sinds 2015) en Jim Minchin die wekelijks in de St Pauls Kathedraal in Melbourne een gebedsdienst hielden en de Wave of Prayer uit Jeruzalem hebben gebeden.Voor allen die bidden om vrede voor Jeruzalem, daarvoor danken wij U.

Eeuwige, in uw genade …..hoor ons gebed 

 

Op 2 december kwamen voorgangers, regeringsleiders en leidinggevenden in gemeentes voor een vrouwen conferentie van de Evangelische Lutherse kerk van Jordanië en het Heilige Land, in Ramallah bij elkaar met als onderwerp: ‘De weg naar gerechtigheid voor gender en dan gezien vanuit nationaal en religieus perspectief.’ Dit evenement was een stukje van de 16 daagse campagne van activiteiten. 

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat het werk van deze organisatie  en hun betrokkenheid tot deze weg naar gerechtigheid voor Gender door mag gaan. Dat deze conferenties een startpunt mogen zijn voor verandering, gerechtigheid en vrede voor allen.

Eeuwige, in uw genade….hoor ons gebed 

 

Sabeel die in verbinding staat met Rome, houdt een conferentie over ‘’Christendom in Palestina sinds Pinksteren’.12 studenten, zowel Moslim als Christen hebben een onderzoek gedaan over christelijke aanwezigheid in Palestina sinds de eerste eeuw en dat ook gepubliceerd.De eerste conferentie, ook gezien als het ten berde brengen van dit onderwerp, wil hierbij de Palestijnse christelijke geschiedenis onderzoeken.De conferentie wordt gehouden op 11 december. 

Gebed

Eeuwige, wij zien deze conferentie als een katalysator voor nieuwe onderzoeken wat betreft Christelijke Palestijnse Geschiedenis. Wij zijn dankbaar voor de steun uit Rome en allen die hier intensief mee bezig zijn.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Op woensdag 8 december hield Sabeel een workshop met 12 gidsen een toeristenexperts om reisbeschrijvingen die door Sabeel ontwikkeld zijn, opnieuw in kaart te brengen. Sabeel hoopt deze reisgidsen te promoten zowel wanneer toekomstige tour groepen het land bezoeken als voor lokaal toerisme.

Gebed 

Eeuwige, nu de toeristen niet komen vanwege reis restricties en vele Palestijnen weinig inkomsten meer hebben, vragen wij U dat we durven te blijven geloven dat vooruitzien in het toekomstige toeristen werk van belang is en dat de toeristen zullen terugkeren.

Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed 

 

Op woensdag 1 december werden ’avonds twee Israëliërs aangevallen. Hun auto werd door een stel Palestijnen in de fik gestoken toen zij Ramallah binnen reden. De Israëliërs werden gered door de Palestijnse politie en naar een dichtbij zijnde Israëlische basis in Beit El gebracht.

Gebed 

Eeuwige, God van mensen wij bidden voor iedereen die geweldloos handelt tegen onderdrukking en ongerechtigheid.Wij bidden dat ‘mens zijn’ gerespecteerd wordt en dat in deze tijd van vrede en vooruit zien op…. wij de ander zien, hetzij christen, Moslim, Jood, Palestijn of Israëliër, als gelijke. Eeuwige, in uw genade ….. hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken, bidden wij voor de landen Myanmar en Thailand

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed