Wave of Prayer 5 februari 2015

Lees hieronder de gebeden die morgen tijdens de viering van Schrift en Tafel  op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zullen worden uitgesproken. Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

De veertienjarige Malak al Khatib werd in december gearresteerd omdat ze stenen gegooid zou hebben naar Israëlische soldaten op de Westelijke Jordaanoever en een mes zou bezitten. Ze werd veroordeeld door het Israëlisch militair gerechtshof tot twee maanden gevangenisstraf en is daarmee waarschijnlijk het jongste Palestijnse meisje dat werd gearresteerd en gevangen gezet door Israël. God van genade, we bidden dat de wereld zo’n wrede bestraffing van kinderen, die geen bedreiging vormen voor de militaire macht en het leven van Israëlische soldaten, zal veroordelen.

Heer ontferm U.

Deze week werd een 17 – jarige jongen neergeschoten en verwond door een kolonist in de wijk Silwan in Oost-Jeruzalem , terwijl hij een kleine kudde schapen hoedde. Heer, wij brengen onze zorgen tot u over de belemmeringen voor de vrede veroorzaakt door joodse kolonisten die bezit overnemen midden in Palestijnse wijken in Oost-Jeruzalem en die ongestraft optreden tegen de bewoners.

Heer, ontferm U.

Voor de tweede maand op rij nam Israël strafmaatregelen tegen de Palestijnse Autoriteit voor aansluiting bij het Internationaal Strafhof door het inhouden van ongeveer 100 miljoen dollar aan belastinginkomsten verschuldigd aan de PA. Heer, wij bidden voor de families van de Palestijnse ambtenaren die hierdoor getroffen worden en die het economisch zwaar hebben.

Heer ontferm U.

De aankondiging onlangs van plannen van Israël om 430 huizen te bouwen in 4 verschillende illegale joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever is een verdere belemmering voor vrede en een toekomstige tweestatenoplossing . God van gerechtigheid, wij bidden voor alle Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever , die met pijn zien dat hun land wordt afgenomen en bebouwd , en we bidden om uw gerechtigheid in dit gebroken Heilige Land.

Heer ontferm U.

Heer, wij dragen onze Sabeel jeugdprogramma’s van deze week aan U op , waaronder een kerngroep vergadering in Ramallah , een bijeenkomst in Nazareth , en een reis naar Nablus en Jenin om christelijke gezinnen in geïsoleerde dorpen te bezoeken , samen met een aantal geestelijken. We bidden ook voor het forum van onze gemeente volgende week over Jeruzalem en de inwoners van Jeruzalem.

Heer ontferm U.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden we voor Ierland en het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Noord Ierland, Schotland en Wales.

Heer, ontferm U.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.