Wave of Prayer 5 november 2020

Elke week publiceert Sabeel Jeruzalem gebeden. Deze gebeden geven een goed beeld van de hoop, het verlangen en de zorgen van de Palestijnse christelijke gemeenschap in Palestina en Israël. Kairos-Sabeel Nederland geeft ze graag in vertaling aan u door! De gebeden hebben een vaste opbouw: telkens een stukje achtergrondinformatie, gevolgd door een gebedsintentie.

Het initiatief van Kumi Now is deze week gericht op het werk van Jahalin Solidarity . Dit is een groep Bedoeïen en andere Palestijnen die onder  bezetting leeft. De groep ondersteunt o.a. het Bedoeïnen-dorp AlKhan al Ahmar waar de bewoners vanaf 2012 onder de niet aflatende druk van verplaatsing  door de Israëlische autoriteiten moet leven.

Wij  danken U voor de mensen die zorg dragen voor de mensenrechten van de armen en verdrukten. Wij zijn dankbaar voor de mensen van Jahalin die naar de Bedoeïen luisteren en hun wettige rechten ondersteunen. Eeuwige, in Uw genade, hoor ons gebed.

Hallel Rabin, een 19-jarige Israëlische vrouw uit Kibbutz Harduf in noord Israël, kreeg op woensdag 28 oktober  een gevangenisstraf van 25 dagen opgelegd. Ze werd voor de derde keer vastgezet vanwege haar weigering in het Israëlische leger te dienen.  Ze zei: ”Ik wil niet deelnemen aan een systeem dat gebaseerd is op ongelijkheid en angst”.

Dank U, Eeuwige voor de moed en de integriteit van die jonge Israëlische vrouw die gevangenisstraf wil ondergaan om het volgen van haar geweten. Eeuwige, in Uw genade, hoor ons gebed.

De Friends of Sabeel in North America nodigen kerkgenootschappen in de hele wereld uit om te bidden en te getuigen samen met de Palestijnen op de eerste zondag van Advent, 29 november.

Help ons goede Jezus om waakzaam en bewust te blijven van de onderdrukking van onze broeders en zusters die in Palestina onder bezetting leven. Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed.

Een nieuwe documentaire film van Flavia Cappellini, die “Cycling under Siege in Gaza” heet en die gaat over de Palestijnse atleet Alaa al-Dali.  Hij is 23 jaar oud en was een van de snelste wielrenners in Palestina.  In 2018 ging hij naar “The Great March of Return” ten oosten van Rafa en werd daar  door een Israëlische scherpschutter in zijn rechterbeen geschoten. Zijn been moest worden geamputeerd. Ondanks dit trauma heeft hij terug gevochten om paracyclist te worden.

Eeuwige,  wij zijn geïnspireerd door de standvastigheid van de menselijke geest zoals wij die zagen bij Alaa tijdens zijn strijd om terug te keren naar de sport waar hij zo van houdt.  Wij bidden om een einde aan de benauwende Israëlische blokkade van Gaza , wij bidden ook voor de jonge Palestijnen die daar wonen en dat ze blijven hopen. Eeuwige, in Uw genade, hoor ons gebed.

Amer Abdul Snobar is een 18-jarige uit het dorpje Yatma bij Nablus.  Op zondag 25 oktober reed hij ten zuiden van Turmas-Ayya en werd achtervolgd door Israëlische militairen. Een groep soldaten overviel hem en tuigden hem zodanig af dat hij aan zijn verwondingen overleed.

Eeuwige, wij bidden voor de familie van Amer bij hun rouw over zijn dood.  Wij bidden dat deze wrede aanval grondig zal worden onderzocht  door de Israëlische autoriteiten en dat de mensen die misdaden hebben begaan worden berecht. Eeuwige, in Uw genade hoor ons gebed.

Het kantoor van de Verenigde Naties in de bezette Palestijnse gebieden meldt dat de Palestijnse olijvenoogst ernstig geleden heeft onder aanvallen van de kolonisten. Er werden negentien ernstige incidenten gerapporteerd tussen 6 en 19 oktober. Grote hoeveelheden olijven werden gestolen, 23 Palestijnse boeren werden aangevallen en raakten gewond en meer dan duizend olijfbomen werden verbrand of vernield.

Eeuwige, wij roepen tot U en vertrouwen op Uw onwrikbare liefde en op Uw genade. Wij bidden voor een eind aan het steeds toenemende geweld tegen Palestijnse boeren. Eeuwige, in Uw genade hoor ons gebed.

In de laatste week van oktober vond een serie gewelddadige aanvallen en beschietingen plaats in de Arabisch-Israëlische gemeenschap. In de noordelijke stad Baqa al-Ghariya waren op woensdag vier doden te betreuren waaronder  een vrouw en een tiener. In de Arabische gemeenschap spreken velen zich uit tegen het toenemende gewapende geweld en tegen de georganiseerde misdaad.  Zij vragen de Israëlische autoriteiten deze incidenten met grotere zorgvuldigheid te onderzoeken.

Eeuwige, wij bidden voor alle familieleden van de mensen die stierven in de Arabisch-Israëlische gemeenschap tijdens de recente gewelddadigheden.  Dit geweld leidt alleen maar tot meer vernieling en verwoesting. Wij bidden dat vrede en rechtvaardigheid worden hersteld waar deze onder vuur liggen. Eeuwige, in Uw genade hoor ons gebed.

Wij voegen ons bij de gebeden van de Wereldraad van Kerken in hun gebed voor Melanesië, Micronesië, Papoea Nieuw Guinee, Polynesië en de Solomon Eilanden.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.