Wave of Prayer 8 januari 2015

Lees hieronder de gebeden die morgen tijdens de viering van Schrift en Tafel op het kantoor van Sabeel Jeruzalem werden uitgesproken.
Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.”

Aan het begin van het nieuwe jaar denken we terug aan de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. De problemen, de tragedies en de ontberingen liggen vers in ons geheugen, speciaal als we denken aan Syrië, Irak, Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Heer, herinner ons aan Uw dagelijkse barmhartigheid, Uw genade en Uw belofte van vrede.

Heer, ontferm U.

2014 was voor de VN het “internationale jaar van solidariteit met het Palestijnse volk”; maar een resolutie om de militaire bezetting van Palestijns gebied door Israël binnen twee jaar te beëindigen kwam niet door de VN Veiligheidsraad . Israël houdt nu miljoenen dollars belastinggeld voor de Palestijnse Autoriteit achter . Dit is de straf van Israël voor de aanmelding als lid van het Internationale Strafhof door Palestina. Barmhartige God, we bidden dat de internationale gemeenschap waarlijk solidair mag zijn met het Palestijnse volk door een politieke wil te hebben, waarheid tegen macht te spreken en op te komen voor rechtvaardigheid en vrede.

Heer , ontferm U.

Het zal deze week erg koud worden in Palestina en Israël volgens de weersverwachting, lage temperaturen en voorspelling van sneeuw. In deze tijd denken we aan onze broeders en zusters in de Bedoeïenen gemeenschappen die ontheemd zijn en blootgesteld aan de elementen en denken we aan de mensen in Gaza die ontheemd zijn of dakloos of leven in kapotgeschoten huizen na Israëls militaire aanval van afgelopen zomer. Heer, geef hen Uw kracht en warmte om de stormen te doorstaan.

Heer, ontferm U.

Heer, we bidden om Uw zegen over het kerstfeest van de Orthodoxe Kerk deze week. We vragen ook om Uw leiding in het nieuwe jaar nu onze programma’s van Sabeel weer beginnen . We bidden om inspiratie en creativiteit bij onze activiteiten en diensten.

Heer , ontferm U.

Heer, met de Wereldraad van Kerken bidden we voor Bahrein, Iran, Irak, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen .

Heer, ontferm U.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.