Wave of Prayer 8 maart 2018

Elke donderdag is er een viering op het kantoor van Sabeel in Jeruzalem. De gebeden die daar zijn uitgesproken komen in vertaling op onze website. Lees en bidt mee!

De duisternis die boven Syrië hangt, houdt maar aan. Honderd duizenden doden, miljoenen mensen die ergens anders naar toe moeten en vluchtelingen die elders naar veiligheid zoeken. Weg uit het land dat ooit hun thuis was.

Eeuwige, wij bidden om uw Geest om ons niet in apathie te laten vervallen als het over Syrië gaat. Het kwaad woekert maar voort en wat overblijft zijn alleen asresten en rook. De mensen vechten onderling tegen elkaar, zijn gebroken en de steden en de dorpen zijn geheel uitgebrand. Lieve God, we verlangen naar het moment wanneer de woorden van de profeet Jesaja een realiteit worden: ‘’Zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen.’’
Heer onze God, wij bidden U verhoor ons.

De Gazastrook bevindt zich op de rand van een humanitaire crisis. De blokkade heeft duizend doden veroorzaakt, een geruïneerde economie en een enclave waar alles ontbreekt wat betreft de basis behoeften van het leven.

Eeuwige, wij dragen de mensen uit Gaza aan U op. Moge uw Geest, zo vragen wij U, gerechtigheid brengen aan de mensen die nauwelijks toekomen aan een humanitaire bestaan en die lijden onder de druk van de machthebbers die de beslissingen nemen.
Leid ons, zo vragen wij U om door te gaan te werken aan dit onrecht en Israël verantwoordelijk te roepen  voor alle mensen die onder de bezetting leven.
Geef ons de moed om zowel het leiderschap in Ramallah als in Gaza, die gefaald heeft een eenheid te vormen, te blijven uitdagen. En zet ons op het spoor van bevrijding.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Donderdag 8 maart is officieel Vrouwendag. Wij vieren alles wat vrouwen overal hebben bereikt en we zien in dat het belangrijk is de gender gelijkheid door te zetten, wereldwijd! Wij denken op deze dag speciaal aan de vrouwen in Palestina, die de last van het brutale geweld van Israëlische bezetting te dragen hebben. Het zijn juist de vrouwen die sterk moeten blijven als hun mannen en kinderen worden gearresteerd, de vrouwen die achter gelaten worden om hun huizen weer op te bouwen nadat ze door het Israëlische leger met de grond gelijk zijn gemaakt. En we denken aan de vrouwen die vechten om de gemeenschap staande te houden te midden van de voortdurende onderdrukking.

Eeuwige, lieve God, wij danken U voor vrouwen overal ter wereld. Wij bidden voor hun voortdurende doorzettingsvermogen en moed. Leg uw hand als een teken van zegen boven hun hoofd en geleid hen in hun strijd naar vrede en gerechtigheid.Dit alles voor hen zelf, hun families en hun land van herkomst.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Rawabi is de eerste geplande stad, het grootste private project ooit uitgevoerd in Palestina. De stad integreert internationale planning principes, duurzame milieu praktijken, heeft architectuur die bij de omgeving past, en is gemakkelijk te bereiken voor inwoners en gasten. De gemeenteraad van Rawabi heeft een competitie uitgeschreven onder Palestijnse architecten om een kerk te ontwerpen voor de stad.

Eeuwige, wij bidden voor Palestina en zijn inwoners. Wij danken U voor de interreligieuze vriendschappen in onze gemeenschappen en voor de getuigenis van onderlinge liefde. Moge de kwaliteit van gastvrijheid en vriendelijkheid de basis blijven van de Palestijnse dorpen en steden.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

De Sabeel week waar een groep internationalen samenkwamen om het land in al zijn schakeringen te zien en te ervaren is na bijna 9 dagen tot een einde gekomen. Een land, waar de levende stenen in het voetspoor van Jezus uit Nazareth te horen en te zien en te ervaren zijn geweest.

Eeuwige, wij bidden dat de reis terug naar huis voor alle deelnemers een veilige mag zijn. Dat zij thuis komen opgefrist door de waarheid die ze ervaren hebben. Dat ze geïnspireerd worden om alles wat zij gehoord en gezien hebben te delen met anderen, opdat zij ook zien wat de harde realiteit van de bezetting teweeg brengt.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.