Wave of Prayer 8 november 2018

Lees hieronder de vertaling van de Wave of Prayer van donderdag 8 november 2018.

De Grote Mars gericht op terug keer naar het thuisland gaat zijn 32 ste week in. De Palestijnen gingen akkoord om de protesten op een vredige manier te houden nadat er gesproken en onderhandeld was met Egypte. Deze beslissing volgde na[ het feit dat Israël de toegestane zone bestemd voor Palestijnen om te vissen vanaf de Gaza kust had vergroot. Tegelijkertijd werd er in een overeenkomst gesloten om fondsen vanuit Qatar te werven voor de salarissen voor Hamas.
Eeuwige, wij bidden dat de vredesbesprekingen die onder leiding van Egypte gehouden worden zullen slagen en dat er halt wordt toegeroepen aan het lijden van de Palestijnen in Gaza.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Op 1 november raasden Israëlische bulldozers over Palestijns grondgebied en vernietigden olijfbomen, in het district Tulkarem, ten noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever. Dit alles om uitbreiding van de illegale nederzetting Avnei Hefetz.
Eeuwige, Heer van de Heirscharen, wij roepen tot U: ‘Uw troon rust op recht en gerechtigheid,
liefde en waarheid staan in uw dienst.’ Psalm 89,15. Wij bidden dat zij die in deze wereld wetten maken zich hardop uitspreken ten gunste van de Palestijnen, die hun huizen en hun middelen van bestaan aan het verliezen zijn, en zich houdend aan Internationaal Recht.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Khader Adnan heeft op maandag 29 oktober zijn hongerstaking beëindigd nadat het Israëlische militaire gerechtshof hem een gevangenisstraf had opgelegd van 1 jaar. Diezelfde avond werden ook twee meisjes, Aseel, 14 jaar oud en Nisreen 15 jaar oud, de dochters van de Bassam Abu Aku, Palestijnse administrator die gevangen zit, vrijgelaten.
Eeuwige, wij bidden voor de duizenden Palestijnse gevangenen die opgesloten zitten in Israëlische gevangenissen. In het bijzonder bidden wij voor kinderen in de gevangenis wiens levens ernstig beschadigd worden door gevangenschap.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
De gekozen president van Brazilië, Jair Bolsonaro, een extreem rechtse politicus, heeft besloten de Braziliaanse ambassade te verhuizen naar Jeruzalem, zonder zich te houden aan het Internationale Recht.
Eeuwige  U luistert naar hen die bedroefd zijn.  Wij gaan door te bidden voor gerechtigheid als wij zien hoe de krachtige samenzweringen tegen de Palestijnen plaatsvinden en zij die dit alles veroorzaken zich niets aantrekken van het gegeven mensenrechten. Dat zij die macht bezitten inzien wat het betekent ware vrede te bereiken, de vrede voor de stad Jeruzalem die zo brood nodig is.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Op vrijdag 2 november werd de Palestijns-Amerikaanse schrijfster Susan Abulhawa het land uitgezet en teruggestuurd naar de Verenigde Staten. Zij was uitgenodigd om mee te doen aan Kalimat Palestijnse Literatuur Festival in haar geboorteland.
Eeuwige, wij prijzen en aanbidden U voor de creatieve gaven die U aan ieder van ons schenkt. Wij danken U voor de kunstenaars die iets van hun liefde voor hun geboorteland aan ons laten zien. Dat zij de vrijheid krijgen en behouden om hun gaven tot uitdrukking te brengen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Er werden afgelopen vrijdag tenminste 7 mensen gedood en 14 gewond bij een aanval op een bus in Noord Egypte. De bus was op weg naar een Koptisch klooster. Deze aanval was het werk van een Islamitische extremistische groep die vorig jaar mei langs dezelfde weg een aanslag heeft gepleegd. Daarbij werden 20 Kopten gedood en er vielen vele gewonden.
Eeuwige, wij bidden voor families in Egypte die treuren en rouwen om hun vrienden en familieleden die werden gedood of gewond. wij vragen U, troost hen en wees hen nabij in hun verdriet  en gemis.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Het initiatief KUMI NOW, te vinden op www.kuminow.com is nu drie weken on line. Deze week wordt er gevraagd een leeg doosje naar het Israëlische parlement te sturen zodat het op tijd aankomt voor de wereldwijde dag van interactie voor een wereld zonder muren gehouden op de 9 de november.
Eeuwige, wij danken U voor alle mensen over de gehele wereld die het Palestijnse volk willen ondersteunen in hun lijden. Dat de geweldloze actie voorgesteld door Kumi Now de machthebbers in Israël aan het denken zetten en zich afvragen wat zij door hun politieke acties tegen de Palestijnen teweeg brengen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden we voor de landen Oceanië, Amerikaan Samoa, De Cook eilanden, Fiji, Frans Polynesië, (Maori Nui), Kanaky, Kiribati, de Marshall eilanden, Micronesia, Nauru, Niue, Palau. Papua Nieuw Guinea, Samoa, de Solomon eilanden, Tonga en Tuvalu.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.