Wave of Prayer 9 oktober 2014

Lees hieronder de gebeden die morgen tijdens de viering van Schrift en Tafel  op het kantoor van Sabeel Jeruzalem werden uitgesproken.
Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

 

Eeuwige, God van genade, wij zijn zeer dankbaar voor het officiële bericht dat Zweden van plan is De Palestijnse Staat te erkennen. Onlangs hebben 138 landen die 80 % van de wereld bevolking vertegenwoordigt de Palestijnse Staat erkend en het recht tot zelfbeschikking. Heer, wij bidden U dat meer landen zullen volgen en ook zullen investeren in een vrede die duurt, een vrede die in dit land al zo lang is uitgesteld. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, vorige week werd door Israël het plan aangekondigd om door te gaan met de bouw van 2610 wooneenheden op een illegaal verkregen joodse nederzetting in Beit Safafa in Oost-Jeruzalem. Als dit plan wordt uitgevoerd wordt Oost-Jeruzalem nog verder geïsoleerd van Bethlehem, hetgeen betekent dat er nog maar kleine stukjes van het historische Palestina overblijven. Dat betekent ook dat het bereiken van de Twee Staten Oplossing nog moeilijker zal zijn. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Wij bidden tot U omwille van vele mensen in Gaza die lijden onder alles wat hen is aangedaan. Zij kunnen hun huizen niet opbouwen vanwege de chronische Israëlische blokkade en door zware  restricties op de import van bouw materialen, die zó nodig zijn voor de opbouw van het land. Geef hoop aan hen die totaal getraumatiseerd zijn door alles wat er gebeurd is en geen kant uitkunnen. Wees aanwezig, zo vragen wij U bij de grote internationale donorconferentie die deze week in Egypte wordt gehouden, om de Gazastrook weer op te bouwen. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, wij bidden u voor de Zweedse en Franse groepen die deze week een bezoek brengen aan Sabeel Nazareth. Ook denken wij aan de jongeren die meedoen aan het komende olijfpluk evenement in het dorp Kafr Ad-dik. Ook daar is een heel stuk land verloren gegaan door illegale nederzettingen die daar gebouwd zijn. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, wij bidden U, samen met de Wereldraad van Kerken voor de landen Afghanistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Mongolië, Turkmenistan en Oezbekistan. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

 

arabic

Afbeelding: Onzevader in het Arabisch.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.