Waves of prayer

 

 

Dit jaar zal het feest van Eid al-Fitr, het einde van de Ramadan, door Moslims in Palestina en Israël gevierd worden op maandag 2 mei. Het feest duurt drie dagen na 30 dagen vastentijd. Vele Palestijnen zullen proberen de militaire checkpoints door te komen om de al -Aqsa moskee te bezoeken, maar de Israëlische autoriteiten hebben besloten een militaire afsluiting voor de West Bank en de Gaza te verordenen vanwege de Israëlische nationale vakantie.

Gebed  

Eeuwige, wij bidden dat de familie bijeenkomsten voor de Moslim families tijdens de Eid al -Fitr festiviteiten vreedzaam zullen verlopen. En wij vragen dat de Israëlische autoriteiten geen geweld uitlokken door invallen op de compound van de Al-Aqsa moskee.

Eeuwige, in uw genade……hoor ons gebed.

 

Een nieuwe politieke zet is in gang gezet door de zojuist aangetreden nieuwe Israëlische regering en zal in werking treden op zondag 22 mei. Dat betekent nog verdere restricties om buitenlanders  in de bezette West Bank binnen te laten en er ook te verblijven. Palestijnen die buitenlandse paspoorten hebben zullen nu gevraagd worden wie zij willen bezoeken, zoals familie of vrienden en of zij bezittingen hebben of van plan zijn bezit te nemen van een of ander eigendom. Reizigers die Israëlische kolonisten willen bezoeken in bezet gebied hoeven geen informatie te geven aan de Israëlische autoriteiten.

Gebed 

Eeuwige, het is ongelofelijk hoe de Israëlische autoriteiten de Palestijnse bevolking vernederen, zowel thuis als in de diaspora. Zij krijgen meer en meer restricties opgelegd en worden onder toezicht gehouden. Tegelijkertijd kijken de autoriteiten weg als het gaat om de snelle uitbreiding van de illegale nederzettingen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

De vakantiedag op zondag 1 mei die als dag van de arbeid wordt geduid is een publieke vrije dag in meer dan 80 andere landen. Vele Palestijnen worden bij de checkpoints tegengehouden om naar hun werk te gaan. En iedere dag weer opnieuw weten ze niet hoe laat ze op hun werk komen. Velen worden gedwongen uren in de rij staan onder vreselijke benauwde omstandigheden.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de Palestijnen die onder bezetting leven en als kudde dieren door de checkpoints moeten naar hun werk toe en weer naar huis. Wij vragen U toch dat er een einde komt aan de inhumane omstandigheden waaronder Palestijnse arbeiders en andere werkende mensen dit allemaal moeten ondergaan als zij hun geld moeten verdienen om hun families te onderhouden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Khalil Awawdeh  werd zeer haastig van de Israëlische Ramleh gevangenis naar een Israëlische ziekenhuis vervoerd toen zijn medische toestand zeer kritiek werd. Hij is 40 jaar oud en komt uit Idhna dichtbij Hebron. Hij is 57 dagen in hongerstaking gegaan als protest de verordening tot zijn administratieve detentie.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat de gezondheid van Khalil vooruit gaat en bidden dat hij verlost mag worden van deze maatregel: de administratieve detentie verordening. Wij vragen om gerechtigheid en mededogen van de Israëlische autoriteiten, dat ze ophouden deze vorm van mensen gevangen te nemen en op te sluiten, met name wat betreft de Palestijnen, toe te passen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Op donderdag 28 april drongen een coalitie van 46 organisaties uit de UK er bij de Britse regering er op aan om wetgeving tegen te gaan als het gaat om BDS inspanningen af te wijzen. De voorgestelde wet, die op dé speech van de Koningin zou worden uitgesproken op dinsdag 10 mei zou verbieden gehoor te geven aan de BDS campagne gericht aan landen in het buitenland, inclusief Israël.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat alle pogingen om zich vrij uit te spreken in de UK worden gecheckt en of de inhoud ervan correct is.

Wij vragen U dat meer mensen in de UK weigeren organisaties te ondersteunen die onethisch handel drijven en profiteren van de Israëlische bezetting

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Een petitie aangeboden door vier mensenrechten organisaties voor twee families uit Gaza zijn op zondag 24 april afgewezen door het Israëlische Hoge Gerechtshof. Op 16 juli 2014 werden tijdens een aanval op Gaza zeven kinderen broers en neven die aan het voetballen waren op het strand door een drone geraakt. Vier kinderen werden hierdoor gedood en drie andere gewond.  De aanklacht was dat de Israëlische lucht verdediging met opzet het vuur opende op de kinderen. Dit was een serieuze geweldaanval als het gaat om oorlogswetgeving.

Zij zullen deze zaak nu verder in gang zetten bij het Internationale Criminele Strafzaken Hof.

Gebed 

Eeuwige, wij bidden voor de Bakr familie die nog steeds rouwen om hun kinderen: Zakaria, Ahed, Ismail en Mohammed. Allen tussen de 9 en 11 jaar oud en overleden. Wij vragen U dat aan de familie uiteindelijk recht wordt gedaan. 

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Afghanistan, Kazachstan, Kirgizstan, Mongolië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

Dit delen: