Wave of Prayers

donderdag 25 augustus 2022

 

 

In de volgende week houdt Kumi Now zich bezig met kunst als een wijze van protest. Het Kairos Palestijns document schrijft het volgende:  We hebben als christen een doel voor ogen en dat is allereerst de Israëlische bezetting onder ogen te zien.  Dat betekent ook ‘verzet bieden’. Dat is een recht en een plicht voor christenen, maar wel verzet gebaseerd op liefde. Dus creatief verzet want het moet humanitaire wegen zoeken en vinden om een beroep te doen op het menselijke in de vijand. 

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor de moed en de vastberadenheid van de Palestijnse kunstenaars nu zij hun talenten gebruiken tijdens de Israëlische bezetting om hun strijd vol te houden, zelfs als zij zelf groot risico lopen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

Op donderdag 18 augustus schoten Israëlische troepen op Waseem Khalifa, een 18 jarige jongen uit het vluchtelingenkamp Balata in een van de buitenwijken van Nablus. Hij werd hierdoor gedood.  

De troepen gingen vlak na middernacht het kamp binnen om er zeker van te zijn dat kolonisten veilig het heiligdom waarin het graf van Jozef zich bevindt, konden bezoeken..

Meer dan 30 Palestijnen raakten gewond. Drie van hen zijn er ernstig aan toe.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de familie van Waseem nu zij rouwen om zijn plotselinge dood. Ook bidden we voor de Palestijnen die gewond zijn geraakt. Het is onvoorstelbaar hoeveel Palestijnen beschoten worden, verminkt en gedood door Israëlische soldaten die daarna gewoon vrij uit gaan.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Op dezelfde dag als de inval in Nablus, gingen het Israëlische leger tekeer tegen zeven non gouvernementele organisaties in de bezette West Bank.

De troepen doorzochten hun kantoren, namen computers en verdere spullen in bezit en die sloten ze af met metalen platen. De Israëlische autoriteiten hebben ze bestempeld als militante organisaties, zonder enig bewijs voor zulke beschuldigingen.

Gebed

Eeuwige, wij keren ons toe naar U, nu wij steeds meer pogingen zien van de Israëlische autoriteiten om de stem van gerechtigheid in het heilige Land tot in de kiem te smoren. Wij bidden dat de Verenigde Naties en andere internationale organisaties doorgaan met het uitdagen en tegenhouden van de Israëlische regering als het gaat om ongegronde uitbanning van Palestijnse Mensenrechten organisaties. 

Eeuwige, in uw genade …..hoor ons gebed

 

Het eerste Palestijnse Feministisch Theater Festival werd deze zomer in het vluchtelingenkamp in Jenin gehouden. Jenin staat voortdurend onder militair toezicht. Daarbij worden geregeld jongens en mannen gedood of in de gevangenis gezet. Families die daar wonen lijden onder de armoede die er is, vanwege hoge werkeloosheid.  Zij staan nu onder nog meer stress, waardoor alles uiteindelijk op de vrouwen neerkomt. Tijdens de opening van het festival vielen troepen al schietend het kamp binnen en doodden de 17 jarige Dirar al Kafrayni.

Het festival werd uitgesteld uit respect voor de familie die in rouw gedompeld was.  

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de familie van Dirar nu zij rouwen om het verlies van deze jonge jongen.

Wij bidden ook voor de Palestijnse vrouwen die gedwongen worden in een vluchtelingenkamp te leven en tegelijkertijd steeds proberen iedereen te ondersteunen in zulke vreselijke omstandigheden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

In de volgende week beginnen de scholen weer in Palestina.

Zes privé scholen in Oost Jeruzalem worden door de minister van onderwijs gedreigd met verlies van hun werklicentie. Dit onder het voorwendsel dat het Palestijns curriculum zeer kritisch wordt bekeken door de Israëlische regering. 

Zij hebben een jaar de tijd gekregen om het Palestijns curriculum te vervangen door het Israëlische curriculum. Anders zullen ze hun licentie permanent verliezen.

Gebed

Wij bidden dat Palestijnse scholieren die in Oost-Jeruzalem wonen mogen studeren zoals het Palestijns curriculum voorschrijft.

Wij vragen U dat er een einde komt aan de politiek van de Israëlische regering om de Palestijnse scholen te dwingen hun curriculum te vervangen door het Israëlisch curriculum.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Khalil Awawdeh is al 165 dagen in hongerstaking als protest tegen zijn administratieve detentie. Het Israëlisch militair gerechtshof heeft zijn onlangs ingediende aanvraag om vrij te komen op grond van zijn afnemende gezondheid, afgewezen.

Zijn advocaat gaat nu in hoger beroep bij het Hoge Gerechtshof in Jeruzalem.

 

(Op 1 september beëindigde Kahlil zijn hongerstaking na een belofte van de Israëlische regering dat zijn administrative detentie per 1 oktober niet wordt verlengd. En nu maar hopen dat die belofte waar wordt gemaakt).

Gebed

Eeuwige, wij schreeuwen het uit nu het lijden van Khalil zo ernstig is en hij bijna gaat sterven.

Wij bidden dat er een einde komt aan de politiek van de administratieve detentie, waardoor honderden Palestijnse gevangenen geen eerlijk proces krijgen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Liberia en Sierra Leone.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.