Wave of Prayers

 

donderdag 20 oktober 2022

 

 

 

 

 

In de vorige week hield Kumi Now zich bezig met de wereldwijde coöperaties die profiteren van hun steun aan de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.

In de komende week besteedt Kumi Now aandacht aan de gevolgen van het conflict voor vrouwen. Wij denken terug aan de eerste UN veiligheids- resolutie in 2000 waarin de noodzaak, vrouwen volledig te betrekken bij de oplossing van het conflict, werd genoemd. 

Gebed

Eeuwige, liefdevolle God, wij brengen de Palestijnse vrouwen bij u. Sommigen van  hen leven al meer den 70 jaar onder bezetting. Wij bidden voor hen die lijden onder verdriet en hartzeer als zij zich inzetten om de families bij elkaar te houden in tijden van geweld en onderdrukking. Wij vragen dat sterke vrouwen met overtuiging doorgaan een stap voorwaarts te doen om te helpen bij de oplossing van dit conflict in zulke moeilijke omstandigheden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Vorige week ontmoetten 14 Palestijnse partijen elkaar in Algerije voor gesprekken ter voorbereiding op de Arabische Top die volgende week wordt gehouden. Belangrijke figuren van Fatah, Hamas en het Palestijnse Front voor de Bevrijding van Palestina zijn met elkaar overeen gekomen verkiezingen te houden in de bezette Palestijnse gebieden.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat de laatste belofte gedaan om verkiezingen in Palestina te houden door gaat, opdat de Palestijnen zelf mogen zeggen hoe hun leiders gekozen worden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

De Palestijnse politie heeft iemand gearresteerd die verdacht wordt, een 25 jarige man Ahmad Abu Marhia te hebben gedood, nadat zijn onthoofd lichaam in Hebron, zijn geboorte stad is gevonden.

Hij leefde in Israël en hij wachtte op zijn asielaanvraag voor het buitenland nadat hij was bedreigd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. 

Gebed

Eeuwige, wij brengen alle mensen die slachtoffers worden van geweld, haat en sociale  uitsluiting voor uw aangezicht.

Wij denken aan de familie en vrienden van Ahmad, nu zij onder ogen moeten zien hoe verschrikkelijk zijn dood was.

Eeuwige, in uw genade……hoor ons gebed

 

Het Israëlische leger heeft Shu’fat, het Palestijnse vluchtelingenkamp in Oost-Jeruzalem geblokkeerd en de huizen van de inwoners doorzocht om een Palestijn te vinden die een Israëlische soldaat zou hebben doodgeschoten bij een checkpoint op zaterdag 8 oktober.

Vorige week zijn vijf Palestijnse teenagers door het Israëlische leger gedood en twee Israëlische soldaten zijn gedood door Palestijnen. De veiligheids ‘crackdown’ die gelanceerd is door het leger in Oost-Jeruzalem en Nablus hebben vele gewelddadige botsingen doen toenemen.

Gebed

Eeuwige, wij bidden om kalmte en rust tussen al dit geweld in Israël en Palestina.

Wij vragen om wijsheid voor hen die gezaghebbende posities innemen.

Dat hun bevelen niet nog meer aanleiding geven tot escalatie van boosheid en haat

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed  

 

B’Tselem, maandag 3 oktober. De aanklager bij het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC), Karim Khan, vraagt om het voorkomen van Israëls pogingen om meer dan duizend Palestijnen van hun huizen en land in de zuidelijke heuvels van Hebron te verdrijven. De Israëlische autoriteiten willen daar in Masafer Yatta een zone creëren waar met wapens kan worden geoefend.

Al jaren worden mensen uit deze streek verdreven. Sinds het Israëlische Hoge Gerechtshof deze zomer toestemming voor deze uitbreiding heeft gegeven, zijn de mensen die daar wonen steeds meer het slachtoffer van  pesterijen die moeten bewerken dat zij ‘vrijwillig’ vertrekken.

Gebed     

Eeuwige, wij bidden om een dringende internationale interventie om het mogelijk te maken dat Palestijnse gemeenschappen mogen blijven wonen in het land Masafer Yatta. Wij vragen U dat zij in vrede mogen leven met hoop op een zekere toekomst.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Uday Dabbagh, een 23 jarige Palestijnse voetballer,  speelde onlangs voor een Portugees elftal in Arouca. In zijn laatste wedstrijd tegen Famaliciao scoorde hij het vierde goal. Dit is zijn tweede goal in de Portugese Premier League.

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor de sportieve gaven die Uday heeft en voor het vertrouwen dat hij laat zien als hij in zijn Europese club scoort. Wij vragen dat hij inspiratie geeft aan jonge Palestijnen, juist als velen van hen het moeilijk vinden om plekken te vinden waar zij hun sport kunnen beoefenen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Belize, Guatemala, Honduras en Mexico.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.