19 januari 2023

 

 

Kumi Now besteedt op dinsdag 24 januari aandacht aan de stad Jeruzalem. In 1949 besloten de Verenigde Naties tot het Verdelingsplan waarin de stad Jeruzalem als internationale stad werd aangewezen.

De Israëlische regering heeft nu stappen ondernomen om volledige Israëlische soevereiniteit toe te kennen aan de stad. 

Gebed

Eeuwige, toen uw zoon Jezus uit Nazareth weende over Jeruzalem, wisten de inwoners van de stad niet waarover en waarom dat gebeurde. Wij bidden om kracht en om uw leiding voor allen die zoeken naar vrede en gerechtigheid voor deze stad die lijdt.

Eeuwige, in uw genade….hoor ons gebed

 

Het Israëlische leger heeft bevestigd dat het in de vroege ochtend van 12 januari een inval heeft gedaan in het Palestijnse vluchtelingenkamp Qalandiya, tussen Ramallah en Jeruzalem, en dat daarbij een persoon is geraakt. Volgens het Palestijnse ministerie gaat het om Samir Aouni Harbi Aslan, 41 jaar oud, gedood “nadat een door het Israëlische bezettingsleger afgevuurde kogel hem trof in de borst”.

Een andere Palestijn, Habib Abdelrahmane Kamil, 25 jaar oud, zou later op de dag zijn doodgeschoten in de buurt van Jenin op de noordelijke Westelijke Jordaanoever. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei in een korte verklaring dat hij in Qabatiya “in het hoofd” was geschoten. 

De drie doden brengen het aantal Palestijnen dat sinds het begin van het jaar is omgekomen bij gewelddadigheden met Israëlische troepen of burgers op de Westelijke Jordaanoever op negen.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de families van Habib, Abdulhadi en Samir nu zij rouwen om het verlies van hun familieleden.

Wij vragen U dat er een einde komt aan de meedogenloze Israëlische militaire invallen gericht op de Palestijnse gemeenschappen, die geweld uitlokken en die leiden tot veel arrestaties, verwondingen en buitengerechtelijke moorden.

Eeuwige, in uw genade     hoor ons gebed

 

Een gezondheidskliniek in Kiryat Malakhi in het zuiden van Israël weigerde op woensdag 11 januari eerste hulp te verlenen aan Hanoudi Tarboosh, een 23 jarige Palestijn . Hij had zich in zijn hand gesneden aan een deur waarvan het glas kapot was terwijl hij aan het werk was in in een lokale winkel.  Zelfs toen hij veel bloed verloor mocht hij van de manager van de kliniek niet naar binnen en moest daarom naar een ziekenhuis in Ashkelon  om geholpen te worden.

Nog onlangs heeft de Israëlische Medische associatie verklaard dat ‘Israëlische doktoren nooit zullen discrimineren als het om de zorg gaat die zij toedienen’. 

Deze mededeling werd in de media gedaan, nadat een uiterst rechts georiënteerde minister eerder had beweerd dat Israëlische artsen behandelingen mochten weigeren die tegen hun geloofsovertuiging ingingen.

Gebed   

Eeuwige, wij bidden dat de ministers van de Israëlische regering zich aan hun eigen uitspraken zullen houden om nog meer golven van racisme en discriminatie te vermijden in de bezette Palestijnse gebieden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed   

 

Israëlische autoriteiten zijn bezig gezamenlijke uitzettingen van 8 van de 28 kleine gemeenschappen in het Yasafer Yatta gebied in de Zuidelijke heuvels van Hebron, voor te bereiden.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat de internationale regeringen en organisaties er bij de Israëlische regering op aan zullen dringen, af te zien van hun plannen de burgers van Masafer Yatta desnoods met geweld, er uit te zetten.

Eeuwige, deze inwoners hebben de afgelopen jaren al zoveel gewelddadige aanvallen en huisontruimingen meegemaakt en verlangen ernaar om vredig op hun land te leven.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Op donderdag 12 januari schreven extremisten racistische teksten in het Hebreeuws op de stenen muren van de Armeense kerk in bezet Oost-Jeruzalem. De ‘High Presidential Committee’ van de Palestijnse autoriteit voor kerkzaken, rapporteerde dat in deze teksten de dood werd verklaard aan Arabieren, Armeniërs en christenen.

Zij meldden ook een nieuwe ontwikkeling: fascistische uitspraken, haatteksten en provocaties van zeer rechtse Israëlische ministers.

Gebed 

Eeuwige, U waarschuwt ons dat ‘de tong is als een vuur, een wereld van ongerechtigheid’.

Wij bidden voor wijsheid om onze tong te beteugelen. Wij vragen U dat diegenen die hoge posities bekleden voorzichtig zijn en daarmee snel ontvlammend geweld te vermijden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

Dit delen: