Wave of Prayers

 

16 februari

 

Volgende week gaat Kumi Now zich buigen over de Israëlische illegale nederzettingen en het geweld dat kolonisten gebruiken. Volgens B’Tselem zijn er meer dan 200 nederzettingen gebouwd tussen 1967 en 2017 op land dat zij zich hadden toegeëigend op de bezette West Bank. De nederzettingen zijn afhankelijk van water en andere bronnen gestolen van Palestijnse dorpen.

De kolonisten die er nu leven, verstoren dagelijks hun leven, vallen hen aan en vernielen hun oogst en bezittingen. Deze activiteiten vinden plaats onder bescherming van Israëlische militairen die niet bang hoeven te zijn voor vervolging door de Israëlische overheid.  

Gebed

Barmhartige God, wij roepen tot U omdat de Israëlische regering plannen maakt voor verdere uitbreiding van illegale nederzettingen op de West Bank. Kan Israël maar doorgaan Internationaal Recht straffeloos te schenden?

Eeuwige, in uw genade …..hoor ons gebed

 

Op vrijdag 10 februari reed een auto in de wijk Ramot van Oost-Jeruzalem in op een aantal mensen die bij de bushalte stond te wachten. Een zesjarig kind, Yaakov Pelli, zijn acht jarige broer Asher en de twintigjarige Alter Liderman werden gedood en verschillende anderen werden ernstig gewond.

De bestuurder, Hussein Qaraqe, een 31 jarige Palestijn werd doorgeschoten door een Israëlische agent buiten dienst. Qaraqe had net een verblijf van zes maanden in een psychiatrische kliniek achter de rug, waar hij was behandeld vanwege een ongeluk op een bouwplaats.

Hierna  viel een flink aantal Israëlische politie agenten  het huis van Qaraqe in Isawiyah binnen en arresteerden leden van zijn familie.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de familieleden van de Israëliërs die gewond zijn geraakt en gedood tijdens dit incident. Wij bidden ook voor de familieleden van Qaraqe die gestraft zijn vanwege dit vergrijp. Wij vragen U om wijsheid en terughoudendheid voor allen die in Palestina en Israël belangrijke posities bekleden; dat zij in tijden van spanningen de kalmte bewaren en allen begeleiden op de weg naar vrede.

Eeuwige, in uw genade….hoor ons gebed

 

Tienduizenden mensen zijn gedood en gewond geraakt in Turkije en Syrië tijdens de verschrikkelijke aardbeving. De volle omvang van de schade en de hoeveelheid slachtoffers zijn nog niet bekend. Pogingen om hulp te verlenen aan de slachtoffers in Syrië worden belemmerd door de voortdurende oorlog in de regio.

Gebed

Wij voegen ons bij de gebeden waarin de kerkleider Hatay uit Turkije voorgaat:

‘Laten wij bidden voor de mensen die hun geliefden hebben verloren en die  verdrietig en wanhopig zijn. Wij vragen dat God hen troost.

Laten we bidden voor de mensen die hulp bieden en zich ten dienste stellen van anderen. 

Laten we bidden dat de wegen gauw open en begaanbaar zijn, opdat meer hulp geboden kan worden aan deze streek.’   

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

De burgemeester van Barcelona, Ada Colau heeft ven de banden van haar stad met Israël gebruik gemaakt door te zeggen dat ‘het kwaad van apartheid gericht is tegen het Palestijnse volk’ In een brief aan de Israëlische premier noemde ze een aantal Israëlische politieke maatregelen naast de militaire bezetting van de West Bank, de toeëigening van Oost—Jeruzalem en de bouw van illegale nederzettingen.

Gebed

Eeuwige, wij zijn dankbaar voor de proteststemmen tegen Israël vanwege de schendingen van mensenrechten tegen Palestijnen en die over de gehele wereld gebeuren.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

De minister van Nationale Veiligheid, Ben Gvir, heeft de politie van Jeruzalem ervan beschuldigd dat zij de controle over een groep anarchisten verliezen nadat zij afgelopen donderdag afzagen van het gebruik van geweld tijdens de protesten tegen de regering. 

De hoofdcommissaris gaf juist ondersteuning aan het protest zoals het was georganiseerd.

In de laatste vijf weken hebben duizenden Israëliërs gedemonstreerd tegen de controversiële hervormingen. 

Gebed

God van gerechtigheid, wij blijven bidden voor alle mensen die lijden onder onrecht. Wij bidden om vrijheid van meningsuiting en het recht om te protesteren.

Eeuwige, in uw genade,…..hoor ons gebed

 

Naseem Alatrash, een Palestijnse cellist, werd genomineerd met een Grammy Award tijdens de recente ceremonie in Los Angeles. Hij werd geprezen om zijn werk ‘Crisalida’ een Latijns Jazz’ album geschreven door Danilo Perez en de Global Messengers. Hij geeft soloconcerten over de gehele wereld en werkt als hoogleraar in de Berkeley University in Boston. Naseem werd geboren in Beit Sahoer en begon op 12 jarige leeftijd cello te spelen bij het Edward Said Nationale Muziek Conservatorium.

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor het muzikale talent van Naseem Alatrash en de wijze waarop hij internationale erkenning ontvangt voor zijn talenten.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.