Wave of Prayers

 

donderdag 9 maart 

 

 

Volgende week dinsdag zal Kumi Now zich bezighouden met de Palestijnse en Israëlische vrouwen om ondanks alles wat hen scheidt samen aan vrede te werken.

Zij hebben zojuist de Internationale Vrouwendag gevierd en stonden stil bij vrouwelijke activisten die met elkaar verbonden zijn in hun geweldloze campagne tegen de Israëlische bezetting.

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor de moed en de toewijding van de Palestijnse en Israëlische vrouwen die werken aan vrede een vredige in hun land, dat nu nog steeds geteisterd wordt door geweld.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed  

 

Op woensdag 1 maart zei de Israëlische minister van financiën, Smotrich dat het Palestijnse dorp Huwara op de bezette West Bank van de aardbodem zou moeten verdwijnen en dat het aan de staat Israël is, dat te doen.

Op deze uitspraak volgden in dit gebied opstandjes door Israëlische kolonisten, waarbij een Palestijn werd gedood, vele anderen gewond en eigendommen vernield, als antwoord op een eerdere aanval waarbij twee Israëlische kolonisten werden gedood.

Gebed  

Eeuwige, wij bidden voor de families in Huwara waaruit onlangs enkelen werden gedood of gewond. Wij bidden dat de rust door de Israëlische autoriteiten wordt hersteld en dat alle daders van het geweld ter verantwoording worden geroepen.

Eeuwige, in uw genade,….hoor ons gebed

 

Twee zusjes en hun broertje 3, 4 en 8 jaar oud, raakten afgelopen donderdag dodelijk gewond toen zij aangereden werden door een auto in het Shuafat vluchtelingen kamp in Oost-Jeruzalem. Verplegend personeel rapporteerden dat zij aangereden werden door een auto toen zij naar school liepen. De artsen konden hun levens niet redden.

Gebed  

Barmhartige God, wij brengen de familie en vrienden van deze drie jonge kinderen van het Shuafat vluchtelingen kamp voor uw aangezicht.

Wij bidden voor uw ondersteuning en uw troost voor deze mensen, nu zij rouwen om dit verschrikkelijke niet te peilen verlies.

 

Vorige week kondigden de minister van Nationale Veiligheid, Ben-Gvir en Smotrich, de minister van financiën en de minister die verantwoordelijk is voor burgerzaken op de West Bank het besluit aan om de bankrekeningen van de 87 gevangenen, afkomstig uit Oost Jeruzalem, te confisqueren. Inmiddels is dat bij twee inwoners van Jeruzalem, Mohmmad Dirbas en Ayoub Afahah, in praktijk gebracht. De ouders van Bashar al Obaidi, een gevangene uit Oost-Jeruzalem kregen daar ook mee te maken. 

Zijn moeder werd aangehouden en verhoord, terwijl de auto van de vader in beslag werd genomen en in beslag genomen.

Gebed

Barmhartige God, zo betrokken op ons, Eeuwige, Ene,

Wij roepen het uit tot U, als wij zien hoe de Israëlische autoriteiten steeds meer hogere strafmaatregelen toepassen op de Palestijnen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Onlangs hebben kinderen van het Gemeenschapsziekenhuis in Chelsea en van het Westminster Ziekenhuis, samen met de schoolkinderen uit Gaza aan een kunstproject gewerkt.

Bordjes versierd door Palestijnse kinderen werden in het ziekenhuis tentoongesteld. Toch werd de uitstalling van al dit moois verwijderd nadat het ziekenhuis een klacht had ontvangen van de advocaten voor Israël uit het Verenigd Koninkrijk waarin stond dat door de expositie van deze kunst de joodse patiënten zich ‘kwetsbaar, in de war en als slachtoffers voelden’.

Gebed

Eeuwige, wij zijn bedroefd dat zo’n kleine expositie in een ziekenhuis in Londen waarbij de harde realiteit van het leven zich voordoet, verwijderd is.

Wij bidden voor de kinderen in Gaza die de laatste vijftien jaren alleen maar terreur, bombardementen, armoede en beroving hebben gekend onder de Israëlische bezetting.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Ierland en het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Noord Ierland, Schotland en Wales.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.