Wave of Prayers

 

 

 

donderdag 23 maart

 

Volgende week zal Kumi Now zich bezig houden met de blokkade van Gaza sinds het in 2007 volledig omsingeld is door Israël en Egypte. De inwoners mogen geen gebruik maken van natuurlijke hulp bronnen die ze nodig hebben om te overleven. Gaza wordt de grootste gevangenis op aarde genoemd.

Gebed 

Eeuwige, God van compassie en erbarmen, wij brengen de inwoners van Gaza onder uw ogen. Zij zijn zo arm, hebben geen werk en lijden voortdurend onder aanvallen vanuit Israël..

Wij bidden om een einde aan de blokkade en om herstel van leven en gezondheid voor deze mensen, uw schepping.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Eeuwige, Ene, wij vragen uw nabijheid voor een aantal vrienden van de Sabeel familie die op dit moment lijden aan een ernstige ziekte. Wij bidden voor Robert Assaly uit Canada, Ken Sparks uit Australië en Jean Zaru, een van de grondleggers van Sabeel. Wij bidden om uw troostende, helende handen die deze liefdevolle vrienden vast houden. Ook voor diegenen van wie we niet weten dat ze ziek zijn en daaronder te lijden hebben, vragen wij dat zij weten van uw kracht om heel te maken.

Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Het Israëlische leger voerde vorige week in de stad Jenin een geheime aanval uit en doodde vier Palestijnen. Yousef Shriem 29 jaar oud, Nidal Khazem 28 jaar oud, Omar Awadin 14 jaar oud en Luay Zghayyar 37 jaar oud. Dit aantal komt bovenop de drie Palestijnen die werden gedood bij de inval in Jenin in de week daarvoor.

Gebed 

Eeuwige, wij bidden voor de familie en vrienden van Yousef, Nidal, Omar en Luay nu zij rouwen om hun verlies. Wij bidden ook voor de Palestijnen die in het ziekenhuis herstellen van de schietwonden die zij hebben opgelopen.

Wij bidden u om eindelijk een einde aan deze invallen door het Israëlische leger die onrust en terreur brengen in de Palestijnse bezette steden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

In de veertigdagentijd nemen Palestijnse christenen extra de tijd voor gebed, vasten en het geven van aalmoezen. Ook de moslims beginnen in deze  week aan de Ramadan. Dan vasten ze tussen zonsopkomst tot zonsondergang, doen mee aan allerlei liefdadigheidsacties en ontmoeten elkaar als familie tijdens het uitgestelde avondeten.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat wij nu ruimte nemen voor inkeer en gebed. Wij bidden voor onze families en buren, dat wij ook blijven bidden voor onze Palestijnse broeders en zusters. Dat wij aan hun zijde blijven staan, als hen de hoop ontbreekt als zij lijden door de bezetting.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Vorige week hebben kolonisten een Palestijnse familie, levend in een tent vlakbij het dorp Deir Jarir, ten oosten van Ramallah, aangevallen De Israëliërs die vlak bij het vluchtelingenkamp wonen, sloegen Sadek Farakhneh en zijn familieleden en deden een aanval op de schuur en namen zijn ezel en 30 schapen mee. Na deze aanvallen van de kolonisten, plunderde het Israëlische leger zijn tent en vielen de man aan. Hij kreeg onmiddellijk hulp aangeboden door de commissie van ‘verzet tegen muur en nederzettingen’.

Gebed

Eeuwige, wij zijn diep geschokt door deze meedogenloze aanvallen gericht op boeren, zoals Sadek. Wij bidden dat de internationale organisaties en regeringen de Israëlische regering ter verantwoording roepen vanwege deze ongehoorde aanval door Israëli’s. 

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Op vrijdag 10 maart hielden Israëlische soldaten een jonge jongen uit Hebron aan omdat hij stenen had gegooid. Abdul Shakeen van de wijk Tal Rumeida werd gearresteerd naar een militaire post gebracht, geslagen, toegeschreeuwd en enkele uren later vrij gelaten.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de Palestijnse kinderen die worden gearresteerd, aangevallen, misbruikt en gevangen gezet door het Israëlische leger.

Wij vragen dat de Israëlische regering door de internationale gemeenschap aansprakelijk wordt gehouden voor schendingen van mensen rechten, in het bijzonder voor die van Palestijnse kinderen en hen in overeenstemming met internationaal recht te behandelen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Vijfhonderd leerlingen van de Gazan school kwamen samen in de wijk Khan Younis om zelfgemaakte vliegers met Japanse motieven op te laten, vanwege het 70 jarige partnerschap tussen Japan en de United Nations Relief and Works Agency for Palestinian Refugees in the Near East.

Gedurende 2023 zal dit partnerschap gevierd worden met evenementen die gebaseerd zijn op het samen gedragen thema: ‘tsumugu’ (verbinden, weven).

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor wat de leerlingen uit Gaza hebben gedaan voor de mensen uit Japan, zoals zij dat ook deden in 2011 toen een aardbeving Oost Japan trof. 

Wij danken ook voor de voortdurende en de royale hulp voor UNRWA, gedurende de laatste 70 jaar.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken, bidden wij voor de landen Estland, Letland en Litouwen.

Eeuwige, in uw genade, hoor ons gebed.

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.