donderdag 6 april

 

Christenen over de gehele wereld vierden afgelopen week Palmzondag. Vele Palestijnen kleedden zich in hun traditionele outfit en hielden palmtakken in de hand toen zij aan het begin van de Goede Week de kerk binnenkwamen.

Gebed

Eeuwige, Uw zoon Jezus, nederig en zachtaardig, is onze redder en koning. Dat hij dichtbij ons mag zijn en onze voeten leiden naar de weg van de vrede.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Ken Sparks, een van de vertegenwoordigers van Vrienden van Sabeel in Australië, is na een kort ziekbed in vrede in Brisbane op maandag 3 april overleden.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor de familie van onze vriend Ken. Wij danken U voor zijn leven en voor zijn toewijding aan recht en vrede; dat uw Geest allen troosten die rouwen om het verlies van een aardige en bijzondere vriend.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Op donderdag 30 maart stonden Palestijnen stil bij de Eerste Dag van het Land in 1976. Op die dag was er een algemene staking en werden er demonstraties georganiseerd in Arabische steden om te protesteren tegen de gewelddadige inname van stukken Palestijns land door de Israëlische autoriteiten. Het Israëlische leger schoot toen zes ongewapende Arabische demonstranten dood, er raakten meer dan honderd anderen gewond en velen werden gearresteerd.

Gebed 

Barmhartige God, wij brengen het Palestijnse volk voor uw aangezicht, nu zij nog steeds lijden aan onderdrukking door agressie van Israëlische zijde. Wij bidden dat zij volhouden te hopen op en te verlangen naar vrijheid en terugkeer naar hun thuisland. 

Eeuwige, in uw genade …..hoor ons gebed

 

Sabeel is gastheer/gastvrouw tijdens de Paasviering op dinsdag 11april om 5pm (Palestijnse tijd) (6pm Israëlische tijd). De dienst met als thema: ‘Verrijzenis’ zal worden geleid door Rev. Dr. B. de Neice Welch en Dr. Naim Ateek.

Dr De Neice Welch is pastor van de Bidwell Presbyteriaanse kerk in Pittsburgh.

Sabeel ontving een groep uit Pittsburch begin januari van dit jaar.

Gebed

Eeuwige, wij weten dat tijdens de weg van het kruis en aan het einde van al het lijden er hoop is, omdat op het Paasfeest de opstanding van Christus wordt gevierd.

Wij bidden dat in deze donkere dagen in het Heilige Land er tijdens de Paasviering van Sabeel ook woorden van van hoop zullen klinken.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

De Israëlische politie verstoorde afgelopen donderdagavond een voetbalwedstrijd tussen het Balata centrum en het Jabal Mukaber elftal in het Al-Husseini Internationale Stadium  in de noordelijk gelegen West Bank.

Er werd met grote hoeveelheden traangas naar de mensen geschoten, wat bij toeschouwers (waaronder ook kinderen) en spelers veel pijn veroorzaakte.  

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor hen die werden aangevallen. Dat zij snel zullen herstellen en geen ademhalingsproblemen zullen krijgen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

 

 

 

In het jaar 2022 hebben Palestijnen die in Oost Jeruzalem en op de West Bank leven, geleden onder de onteigening van hun 953 woningen door Israëlische autoriteiten.

Bouwvergunningen worden zelden gegeven aan Palestijnen die leven in gebieden gecontroleerd door Israëliërs. Toch hebben zij een huis nodig in het hen toegewezen gebied. Dat bouwen zij dan met eigen handen om daarna een demolition-order te krijgen. Zij moeten dan hun huis weer afbreken. Doen zij dat niet, dan wordt dat voor hen gedaan. Daarna moeten zij de rekening van de vernietiging van hun eigen huis betalen en in een tent gaan wonen. 

 

Gebed
Eeuwige, wij bidden voor de Palestijnse families en met name voor de kinderen die moeten aanzien dat hun huizen en scholen voor hun ogen worden afgebroken.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

B’Tselem heeft meegedeeld dat aan Khaled Al Bahtini, een vader van vier kinderen die in de Gaza strook leeft, het niet is toegestaan af te reizen naar het al Makasses ziekenhuis in Oost-Jeruzalem, waar hij een vaatoperatie moet ondergaan. Hij heeft slechte nieren en krijgt nierdialyse. Herhaalde aanvragen om toestemming te krijgen voor deze ziekenhuisopname hebben niets uitgehaald. De Israëlische autoriteiten weigeren een vergunning.

Gebed

Barmhartige God, wij brengen het lijden van Khaled al Bahtini voor uw aangezicht. Wij bidden dat de Israëlische autoriteiten zullen luisteren en hem de vergunning die hij zo nodig heeft zullen verlenen. Dat bidden wij voor allen in vergelijkbare omstandigheden. 

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de Balkan landen:

Albanië, Bosnië, Herzegovina, Kroatië, Kosovo, Montenegro, Noord Macedonië, Servië, en Slovenië.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

 

Dit delen: