donderdag 13 april 

 

Deze week besteedt Kumi Now aandacht aan administratieve detentie. De organisatie voor mensenrechten, B’Tselem,  stelt vast dat Israël dagelijks administratieve detentie toepast en dat het land gedurende vele jaren op deze wijze duizenden Palestijnen heeft opgesloten, soms voor enkele maanden, soms voor jaren achteren, zonder enige vorm van beschuldiging, zonder deze mensen te vertellen waarvoor ze worden verdacht of zonder enig bewijsmiddel aangevoerd te hebben naar de gedetineerden of naar hun advocaten.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat er een einde komt aan deze Israëlische politiek, waarbij Palestijnse gevangenen worden opgesloten in militaire gevangenissen, zonder enige vorm van aanklacht of tijdslimiet.

Eeuwige, in uw genade….. hoor ons gebed  

 

Pasen is het meest belangrijke religieuze feest voor christenen over de gehele wereld, ook in Palestina. De Rooms katholieke en Protestante denominaties vieren Pasen op 9 april. Zij volgen de Gregoriaanse kalender. Vele Oosterse kerken, inclusief de Grieks Orthodoxe kerk vieren Pasen op 16 april, overeenkomstig de Juliaanse kalender. Op het zelfde moment vieren dit jaar de Joden Pesach en de Palestijnse moslims houden zich op dit moment aan de Ramadan periode.

Gebed

Eeuwige, wij zeggen de woorden na van ds. Sally Azer, een Palestijnse Lutherse voorganger uit Jeruzalem, zoals zij schreef in het Kairos Alert: ‘Wij vragen U, God,  met erbarmen en liefde om te zien naar ieder die lijdt. Vandaag bidden wij in het bijzonder voor het Palestijnse volk, christenen en moslims. Wij zoeken nog steeds naar stabiliteit en vrede, naar gerechtigheid en vrijheid. Laat ons, goede God, uitzien naar een toekomst vervuld van hoop’.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

In deze uiterst gespannen tijden gedurende de heilige maand van de Ramadan en tijdens de vooravond van het Joodse Pesach feest,  kwam de Israëlische politie op woensdag 5 april voor de tweede keer in de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem in botsing met Palestijnen. Dit vond plaats nadat 350 Palestijnse moslims waren gearresteerd door de Israëlische politie. Vervolgens waren er weer raket aanvallen vanuit Libanon en Gaza. Het Israëlische leger beantwoordde dat weer met luchtaanvallen in beide gebieden.

Gebed 

Eeuwige, wij bidden om kalmte en terughoudendheid van de Israëlische autoriteiten en in het bijzonder om vrijheid van godsdienst in alle religieuze gebouwen in Jeruzalem. 

Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed

 

Op vrijdag 7 april werden Palestijnen aangevallen door illegale Israëlische kolonisten bij Nablus en Bethlehem. De kolonisten vielen in Huwwara en in het Furush Beit Dajan gebied geregistreerde Palestijnse auto’s aan en zij staken de kassen van  plaatselijke Palestijnen in brand. De kolonisten sloten de zuidelijke ingang tot de stad al-Khader af zodat ze Palestijnse auto’s konden aanvallen.

Gebed 

Eeuwige, wij schreeuwen het uit naar U, nu wij steeds meer horen van aanvallen van kolonisten tegen Palestijnen en hun bezittingen. Deze wetteloze gebeurtenissen blijven straffeloos en wij bidden om herstel van het recht.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Deze week hebben meer dan 30 onafhankelijke experts aan de heer Karim Khan, aanklager van het Internationale Criminele Gerechtshof gevraagd om een urgente aanvraag te doen voor onderzoek van mogelijke Israëlische oorlogsmisdaden in Palestina.Zij gaven hiermee hun ongerustheid te kennen over de mateloze straffeloosheid en de steeds doorgaande afbrokkeling van de mensenrechten in het bezette Palestijns gebied waar het Internationaal Recht voortdurend wordt geschonden.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat de Verenigde Naties de Israëlische regering verantwoordelijk acht voor de schendingen van het internationale recht. Help hen om alle inwoners van het Heilige Land te laten leven in recht en vrede.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Bulgarije, Hongarije en Roemenië.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Dit delen: