Wave of Prayers

 

donderdag 8 juni

 

Volgende week houdt Kumi Now zich bezig met de vraag hoe toeristen die naar Palestina/Israël komen ethisch verantwoorde keuzes kunnen maken bij de invulling van hun reis.

Sommige toeristen weten niet dat Israël zich de toeristen industrie helemaal heeft toegeëigend. Het weerhoudt  toeristen ervan, naar Palestijnse bezienswaardigheden te gaan,  Israëlische touroperators wordt aangeraden aan en over de bezettende macht onwaarheden te verspreiden. 

In 2019 publiceerde Amnesty International het rapport ‘Destination Occupation’ waarin  illegale Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied werden aangeprezen als plaatsen voor toeristen op websites van bijvoorbeeld Airbnb Booking.com, Expedia en Trip Advisor.

Wij bidden dat toeristen zorgvuldige keuzes maken als zij het Heilige land bezoeken en dat zij touroperators kiezen die weigeren te profiteren van illegale Israëlische nederzettingen.

 

Op donderdag 1 juni schoot een Israëlische soldaat een twee jarig jongetje door het hoofd en verwondde zijn vader toen zij in hun geparkeerde auto zaten in het dorp Nabi Saleh vlakbij Ramallah.

Het Israëlische leger gaf te kennen dat het vuur werd geopend als antwoord op schoten gericht op de nabij gelegen nederzetting Neve Tzuff. Het jongetje ligt nu in kritieke toestand in het Sheba ziekenhuis, terwijl de vader opgenomen is in een ziekenhuis in Ramallah.

Wij bidden dat de doktoren het leven van de Palestijnse kleuter kunnen redden en zijn gewonde vader kunnen helpen. Wij vragen dat het Israëlische leger gereserveerdheid toont in plaats van zo agressief op te treden, alsof er oorlog is.  

 

Dit gebed is niet verhoord. De peuter is overleden. Bron: Reuters.

HEER ONTFERM U!

 

 

 

Deze week behandelt het Israëlische Parlement twee wetten die de Palestijnse scholen en hun staf in toenemende mate onder toezicht van Israëlische veiligheidsinstanties moeten gaan plaatsen. 

Een ontwerpwet eist dat het ministerie van onderwijs meer stringente veiligheidscontroles gaat uitvoeren bij de opleiding van Palestijnse leerkrachten, terwijl de andere wet inhoudt dat het voor kandidaten veel moeilijker zal worden een certificaat te halen.

Wij brengen alle Palestijnen die een roeping hebben in het onderwijs onder de ogen van de God die mededogen heeft. Wij bidden dat zij hun werk met passie en toewijding voortzetten, wat de repressieve maatregelen ook zijn die de Israëlische regering wil invoeren

 

Onlangs was er in Nablus sprake van  een  ongebreidelde geweldsexplosie in Nablus, uitgevoerd door Israëlische kolonisten, gericht tegen  Palestijnse gemeenschappen. Kolonisten in Quasar, stichtten brand op het land van een Palestijnse boer. Het vuur verspreidde zich over een groot gebied. In het noordwesten van Nablus gooiden Israëliërs grafstenen kapot. 

Wij zijn diep bedroefd  als wij getuige zijn van het lijden dat Palestijnen moeten ondergaan, veroorzaakt door Israëli’s,  levend in illegale nederzettingen op Palestijns grondgebied.

Wij bidden om een einde aan de cirkel van geweld en de Israëlische bezetting.

 

Een aantal Palestijnse activisten werd gearresteerd door de Palestijnse Autoriteit. Mensenrechten organisaties en lokale gemeenschappen hebben deze arrestaties als aanval op de vrijheid van meningsuiting in de Palestijnse maatschappij verworpen. 

Wij bidden voor de Palestijnse activisten die de moed hebben dit onrecht aan de kaak te stellen en om volledige erkenning van hun recht op vrijheid van meningsuiting door diegenen die als autoriteit boven hen zijn geplaatst.

 

Asif al Rifai is eenPalestijnse gevangene uit  Kafr’Ein, bij Ramallah. Hij is 20 jaar en lijdt vanaf zijn zestiende aan kanker. Ondanks zijn slechte gezondheid  werd hij in september 2022 gearresteerd. Sindsdien is zijn gezondheid achteruit gegaan. Hij kreeg aanvankelijk in de Israëlische gevangenis geen  chemo therapie maar onlangs werd daarvoor toch toestemming gegeven. 

Wij bidden voor Asif nu hij een behandeling ondergaat tegen de zich uitbreidende kanker. Er zijn nog 23 andere Palestijnen die in Israëlische  gevangenissen lijden aan kanker. Wij bidden om toegang voor allen tot de broodnodige medische behandelingen.

 

Canadese Vrienden van Sabeel organiseren een online herinnerings- dienst ter nagedachtenis aan Father Robert Assaly, mede oprichter en lange tijd voorzitter geweest van de Canadese Vrienden van Sabeel.

Hij stierf op 26 maart 2023 na een korte en heftige vorm van kanker. De viering vindt plaats op zaterdag 10 juni van 11:00 am -12:15 pm eastern time (Canadian tijdszone) (6.00 PM Jerusalem time)

De link: https://us02web.zoom.us/meetingregister/tZllcuCvrzMiH9y5AIYPsyeuFiANr5lyJWV6 

Genadige God,

Wij komen tot U met harten vervuld van dankbaarheid voor het zeer bijzondere en inspirerende leven van Father Robert Alyssa. Wij vragen U dat uw troostende Geest bij zijn familie, vrienden en geliefden is, die nog steeds de diepe pijn voelen van zijn afwezigheid.

Heer, geef hen verlichting, sterkte en vrede temidden van hun verdriet.

 

 

Samen met de Wereldraad van Kerken, bidden wij voor de landen Lesotho, Namibië, Zuid Afrika en Eswatini.

In uw genade…..hoor ons gebed.

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.