Wave of Prayers

 

 

3 augustus

 

Kumi Now staat op 9 augustus  in het teken van de Internationale Dag van de Inheemse Volkeren van de Wereld. Er is veel bewijs om vast te stellen dat de Palestijnen op hun land de inheemse status hebben. Tientallen jaren van verlies en onderdrukking onder de Israëlische bezetting brengen hen in verband met het lijden van andere inheemse volkeren. 

Wij bidden voor de inheemse bevolkingen van de wereld, die hun stem verheffen en vasthouden aan hun verschillende en diverse identiteiten in het licht van koloniale onderdrukking. 

 

Barmhartige en liefhebbende God, we danken dat toen de Algemene Vergadering van Sabeel op vrijdag 28 juli bijeenkwam, ze hun goedkeuring verleenden aan de Sabeel-rapporten 2022. We danken u voor de vele zegeningen die u ons zo vriendelijk hebt gegeven. 

 

Ongeveer vijftig Israëlische kolonisten arriveerden in bussen bij het Mar Elias-klooster en de kerk op de berg Karmel, nabij Haifa, met de bedoeling in te breken in de kerk en Joodse gebeden op te zeggen. Een soortgelijke poging was eerder deze week verijdeld. Deze keer weerhielden Palestijnse gelovigen de kolonisten ervan de diensten te verstoren. Ambtenaren overwegen nu om hekken te plaatsen om toekomstige invallen te voorkomen.

Heer, we roepen het uit tot U nu we zien dat steeds meer kolonisten kerken in Israël/Palestina aanvallen terwijl kolonisten worden aangemoedigd door de huidige Israëlische regering.

 

Aljazeera heeft zojuist een film vertoond van Jerome Evans, getiteld Weaponising Water in Palestine.  Het onthult hoe de Israëlische bezetting en de klimaatcrisis de Palestijnen tot de meest wateronzekere mensen ter wereld hebben gemaakt. Door decennia van Israëlische bezetting hebben de Palestijnen moeite om toegang te krijgen tot schoon water. Israël controleert nu een meerderheid van de zoetwaterbronnen op de bezette Westelijke Jordaanoever, terwijl het grootste deel van de watervoorziening in Gaza nu ongeschikt is voor menselijke consumptie. 

Heer, we bidden voor allen in de bezette Palestijnse gebieden en Gaza die te kampen hebben met watertekorten die hun gezondheid en levensonderhoud bedreigen. We bidden voor een rechtvaardig gebruik van de middelen, zodat aan de behoeften van iedereen kan worden voldaan. 

 

Donderdagochtend vroeg, op 27 juli, werd een 14-jarige Palestijnse jongen, Fares Sharhabeel Abu Samra, door een Israëlische soldaat in het hoofd geschoten. Er waren confrontaties uitgebroken in de Qalqilya op de bezette Westelijke Jordaanoever nadat het Israëlische leger het gebied was binnengevallen. Het leger beweert dat ze zijn dood onderzoeken, maar de Israëlische mensenrechtenorganisatie Yesh Din onthulde onlangs dat minder dan één procent van de Israëlische soldaten die beschuldigd worden van het toebrengen van schade aan Palestijnen ooit beschuldigd wordt van misdaden.

Heer, we bidden voor de familie en vrienden van Fares terwijl ze rouwen om hun verlies. Onze harten schreeuwen naar u terwijl we getuige zijn van zoveel bloedvergieten en het verlies van zoveel jonge Palestijnse levens onder de Israëlische bezetting. 

 

Afgelopen weekend spraken drie Palestijnse vrouwen uit drie verschillende Palestijnse steden, Nazareth, Jeruzalem en Jenin, in de omgeving van Newcastle. Ze zullen tijdens de ‘Building Hope and Voices for Palestine’ Tour, gesponsord door activisten uit het Verenigd Koninkrijk, acht Britse locaties bezoeken om te vertellen hoe hun leven wordt beïnvloed door de Israëlische bezetting

Wij danken voor de moed van deze drie Palestijnse vrouwen die de moeilijke reis vanuit hun huizen hebben ondernomen om hun getuigenis in het VK te geven. We bidden dat velen geïnspireerd zullen worden door hun moed om een ​​licht te schijnen op het onrecht en de onderdrukking in Palestina/Israël die politici zo wanhopig proberen te verbergen. 

 

Vier Gazaanse vissers werden op maandag 24 juli vastgehouden door op kanonneerboten van de Israëlische marine, ongeveer drie zeemijl voor de kust van Al Sudaniyya, ten noordwesten van Gaza-stad. De vissers, allemaal van de familie Bakr, werden gearresteerd en naar Ashdod gebracht en hun boot werd in beslag genomen. Op dezelfde dag staken zeven Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers en tanks, de grens over ten oosten van Khan Yunis, in het zuiden van Gaza, en vernietigden landbouwgrond.

Heer Jezus, we wenden ons tot U en we klagen over de benarde situatie van degenen die in Gaza wonen, die proberen te overleven op het land en op zee zonder voldoende middelen als gevolg van de 16 jaar oude blokkade en de voortdurende Israëlische militaire aanvallen. Heer, in uw genade, hoor ons gebed.

 

Wij sluiten ons aan bij de Wereldraad van Kerken in hun gebeden voor de landen van de Republiek Congo, Gabon, Sao Tomé en Principe.

Heer, in uw genade, hoor ons gebed.

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.