Close

Wave of prayer 10 maart 2021

 

Vorige week was Sawan Bitar bij Sabeel uitgenodigd om te spreken over het oecumenische werk waar Sabeel mee bezig is tijdens de synodale conferentie van de Katholieke kerk in Jeruzalem. 

Gebed

Eeuwige, wij danken U voor het werk dat Sabeel buiten de geijkte paden om doet in het Heilige Land. Wij bidden om moed en sterkte voor allen die voor Sabeel werken, opdat zij anderen weer mogen begeleiden zoals U dat wilt.

Eeuwige, in uw genade….. hoor ons gebed 

 

Op dinsdag 1 maart zijn de regels voor reizigers om Israël binnen te komen versoepeld. Dit houdt in dat pelgrims en toeristen weer Palestina en Israël mogen bezoeken na 30 maanden van afwezigheid en onzekerheid. Dit alles vanwege de pandemie. 

Gebed

Eeuwige, wij zijn dankbaar dat mensen over de gehele wereld weer mogen reizen naar het heilige Land. Zegen hun reizen en geef ons de kracht en genade om onze harten te openen als wij tijdens de 40 dagen tijd en de goede Week deelnemen aan de vieringen die gehouden worden.

Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Er is project gaande ‘’Afaq’’ genaamd, ( betekenis, horizon). Dat project wordt gesponsord door het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem en de universiteit van Jeruzalem. Er wordt hulp geboden aan Palestijnse vrouwen en jongeren om een eigen onderneming te starten. Tot nu toe zijn er honderd mensen mee aan de gang die deel uitmaken van 13 parochies. 

Gebed

Eeuwige, wij zijn dankbaar dat er zoveel jonge Palestijnen bereikt zijn, die nu begeleid worden en aan wie technische adviezen worden gegeven. Wij bidden om een periode van herstel na alle moeilijkheden veroorzaakt door de lockdown.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed