donderdag 3 november

 

In de volgende week zal Kumi Now zich bezig houden met antisemitisme, want tijdens die week wordt op woensdag 9 november de internationale dag tegen racisme en antisemitisme gehouden.

Gebed 

Eeuwige, wij brengen allen onder uw ogen  die onder racisme en haat moeten leven.  Help ons, alle vormen van antisemitisme uit te bannen, juist nu we Palestijnen steunen die onder Israëlische bezetting leven om hen daaruit de bevrijden. 

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Vorige week woensdag voegden zich veertig Israëlische paratroepen bij militairen uit de Golf Staten en de Verenigde Arabische Emiraten voor een parachutelanding  boven  Bahrein. Deze oefening werd georganiseerd als gevolg van de ondertekening  van de Abraham Akkoorden, twee jaar geleden. Israël toont op deze wijze bij de internationale luchtshow in Bahrein met  drones en andereverdedigingssystemen waartoe  z’n luchtmacht in staat is. 

Gebed

Almachtige God, U tilt de nederigen op en verheugt zich in hen die hun hoop vestigen in uw liefde. Geef ons uw vrede, nu wij zien hoe de militarisering in de landen van het Midden-Oosten steeds meer toeneemt.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Tareq Al-Araj, een Palestijn die speelt in het nationaal jeugdvoetbalelftal is veroordeeld tot vier jaar gevangenschap en schuldig bevonden lid te zijn van een verboden groepering. Hij werd twee jaar geleden gearresteerd bij een tijdelijk ingericht checkpoint in Jenin. Zijn proces is al zeventien keer uitgesteld.

Gebed

Eeuwige, wij bidden voor Tareq, een veel belovend sportman, en nu voor jaren in de gevangenis.

Wij bidden dat er een einde komt aan de Israëlische politiek om jonge Palestijnen uit te sluiten en in hechtenis te nemen

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

 

Twee en twintig Palestijnse kinderen hebben uitstekende resultaten behaald. Zij hebben zes medailles gewonnen tijdens de Arabische schaakkampioenschappen in Syrië. Randa Sedar won zowel een gouden medaille in de groep van tienjarigen, als de Woman Candidate Master titel.

Gebed

Eeuwige, wij danken voor het enthousiasme van de jonge spelers tijdens de zo juist gehouden Schaakkampioenschappen in Syrië, waar Palestijnse kinderen uit de West Bank, Gaza en de diaspora aan meededen. Wij danken dat kinderen in moeilijke tijden zich kunnen concentreren om hun talenten verder te ontwikkelen, zodat ze kunnen meedoen aan internationale competities.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Op dinsdag 5 oktober bestormden Israëlische troepen het dorp al-Jawwaya ten oosten van Yatta in de zuidelijke heuvels van Hebron. Zij vielen inwoners aan, bespoten hen  met traangas en haalden twee familie tenten omver.

Er wonen 1200 Palestijnen in kleine gemeenschappen op de grond waar zij hun voedsel verbouwen, in de regio Masafer Yatta. Al meer dan veertig jaar worden zij aangevallen door het Israëlische leger omdat het leger deze regio wil innemen om daar militair oefenterrein van te maken. De huidige bewoners voelen zich niet veilig. Hun huizen worden verwoest en wij worden beroofd van het land dat hen moet voorzien in hun basisbehoeften.

Gebed 

Eeuwige, wij bidden dat internationale organisaties en regeringen er bij de de Israëlische regering op aan dringen, te stoppen met de uitzetting van de Palestijnse inwoners van Masafer Yatta.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Deze week herinneren we ons de Britse Balfour verklaring van 2 november 1917. In de woorden van de Palestijnse academicus Edward Said: deze verklaring was opgesteld door een Europese macht over een non Europees gebied.  De verklaring negeert niet de aanwezigheid en wensen van de meerderheid van de inheemse inwoners in dat gebied. Het Britse pleidooi leidde mede naar de  Nakba in 1948, de etnische zuivering  door de staat Israël.

Gebed  

Eeuwige, wij bidden dat de Britse regering zal erkennen en tegelijkertijd schuld bekennen voor alles wat zij hebben veroorzaakt en voor alles wat het gevolg was van de Balfour declaratie.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Canada en de Verenigde Staten van Amerika

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

Dit delen: