Wave of Prayers

10 september

 

Op 20 november besteedt  Kumi Now aandacht aan de Universele dag voor de Kinderen.

Daarbij wordt ons in herinnering gebrach dat mensenrechten, kinderrechten en de mogelijkheden die kinderen elders in de wereld krijgen, aan Palestijnse kinderen worden onthouden. Bijna 200 landen over de hele wereld, Israël daarbij meegerekend, hebben het  Verdrag voor de Kinderrechten getekend. Dat betekent dat regeringen zich daar moeten houden. In dat verdrag staat dat alle kinderen recht hebben op veiligheid, gezondheid, toegang tot educatie en andere mogelijkheden, waaronder ook  het recht op een stabiel gezinsleven wordt gerekend. 

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat de internationale organisaties van de Israëlische regering blijven eisen dat Palestijnse kinderen goed worden behandeld. Wij vragen dat er een einde komt aan het vervolgen en pesten van Palestijnse kinderen als ze ‘s nachts door het Israëlische leger van hun bed worden gelicht om gearresteerd te worden.

Wij vragen U ook dat er een einde komt aan het afbreken van huizen en scholen en aan het ontbreken van werkgelegenheid is voor jonge Palestijnen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

Shadi Khoury verblijft al drie weken in de gevangenis zonder aanklacht, zonder advocaat en voorgeleiding. De omstandigheden in de Israëlische gevangenissen zijn zwaar en Shadi werd door gevangenisbewaarders geslagen omdat hij in de gevangenis zong. Hij moet nu op 14 november voor de rechter verschijnen, nadat zijn proces eerder werd uitgesteld. Zijn klasgenoten van de school van de Quakers in Ramallah komen bij elkaar om hem daarbij te ondersteunen. Zij hebben T shirts laten drukken met daarop een foto van Shadi en een statement: ‘Shadi is onze trots’. Zij zijn tegen iedere poging van de Israëlische autoriteiten om hem als crimineel te bestempelen. 

Sinds het begin van dit jaar zijn 630 kinderen gearresteerd door de Israëlische autoriteiten. De meesten van hen komen uit Jeruzalem

Gebed  

Eeuwige, wij blijven bidden voor Shadi en andere Palestijnse kinderen. Dat zij bevrijd worden uit de gevangenis. Wij vragen U dat de Israëlische autoriteiten stoppen met gebruik van geweld tegen kinderen, marteling en gevangenschap in militaire gevangenissen.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed  

 

Gebed

Barmhartige God, wij danken U voor de oecumenische viering op 4 november bij Sabeel in Jeruzalem, waarin gesmeekt werd om een einde aan het onrecht waar Palestijnen onder Israëlische bezetting lijden.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed 

 

Benjamin Netanyahu’s coalitie won 64 zetels, waardoor hij na de verkiezingen de overwinning kon claimen. Hij zal een rechtse regering formeren nu de Likud partij samen gaat met Joodse Power Partij, die geleid wordt door de religieuze zionist Ben Gvir.  Deze verkiezingen waren de vijfde op een rij in minder dan vier jaar tijd.

Gebed 

Eeuwige, wij brengen onze zorgen over de uitslag van deze laatst gehouden verkiezingen in Israël voor uw aangezicht. Wij bidden dat de openlijke rascistische uitspraken van ministers niet zullen leiden tot nog meer onderdrukking van het Palestijnse volk.

Eeuwige, in uw genade……hoor ons gebed

 

Op donderdag 3 november werden een Palestijnse vader en zijn drie zonen bij het dorp ash-Shuyukh, ten noord-oosten van Hebron, aangevallen door Israëlische kolonisten terwijl zij hun olijven aan het oogsten waren. 

De kolonisten sloegen de Palestijnse boeren met stokken, lieten honden op hen los en deze boeren moesten naar het ziekenhuis om behandeld te worden.

Gebed

Eeuwige, wij bidden dat de Palestijnse boeren gedurende de olijven oogst beschermd worden als zij aangevallen worden door Israëlische kolonisten. Wij danken U voor  Israëlische activisten zijn die optrekken met de boeren om hen te beschermen tegen deze aanvallen en deze aanvallen van kolonisten documenteren

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Een Israëlisch gerechtshof heeft een beslissing, genomen door de Israëlische autoriteiten, goedgekeurd om de Ein Samiya school bij Ramallah in de Westelijke Jordaan oever af te breken. Deze school werd afgelopen januari geopend nadat deze was gefinancierd door het Palestijnse Ministerie van Educatie en de Europese Unie. De dorpsbewoners hadden tegen deze beslissing geprotesteerd en werden nu niet alleen gevraagd een boete te betalen, maar ook zelf het afbreken van de school ter hand te nemen. Als zij dit weigerden, werden zij gedwongen de verwoesting door Israëlische bulldozers te betalen.

Gebed  

Eeuwige, wij bidden voor de dorpsbewoners van Ein Samiya die hun dorpsschool kwijtraken.

Wij vragen U dat de Israëlische autoriteiten een einde maken aan hun politiek beleid scholen af te breken.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

Gebed

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen van Oceanië;

Amerikaans Samoa, de Cook eilanden, Fiji, Frans Polynesië, Kanaky, Kiribati, de Marshall eilanden, Micronesië, Nauru, Niue, Palau, Papua Nieuw Guinea, Samoa, de Solomon eilanden, Tonga, Tuvalu en Vanuatu.

Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.