Webinar ‘De toekomst van jongeren in Israël en Palestina’

‘I refuse to give up, we refuse to give up’ zei de Israëlische Ruth Elraz, 87 jaar, van Women in Black, tijdens het webinar van Sabeel Kumi Now op 29 juli 2020. Ze is er diep van overtuigd dat we niet moeten opgeven vóór er recht en vrede voor allen zal zijn in het ontheiligde land. Ook de meeste Palestijnen en veel Joodse Israëli delen die overtuiging. Net als velen van ons in Nederland: ooit heeft het verlangen naar vrede en recht voor alle mensen ons diep geraakt. We blijven ons ervoor inzetten dat Jeruzalem weer ‘stad van vrede’ voor ouderen en jongeren mag zijn. Daarom organiseert Kairos-Sabeel op 12 december (15:00-16:30) een webinar met als titel ‘De toekomst van jongeren in Israël en Palestina’.

Programma

Start met een korte vesper

Drie inleidingen over de toekomst van jongeren in Israël en Palestina

  • Elise Azagharian, Palestijns- Armeense uit Jeruzalem, die nu in Nederland woont. Zij was geruime tijd verbonden met Sabeel Jeugd in Jeruzalem.
  • Muna Nassar, Palestijnse uit Bethlehem, tot voor kort projectcoördinator Kairos, nu bezig met master-studie in Dublin.
  • Esther Meyer, masters in Utrecht met doctoraalscriptie ‘Negotiations of State-Led Boundary Work: On Arab Christians in Israel and Their Maneuver Through the Israeli Policy Landscape of ‘Us’ and ‘Them’’ (scriptie voor geïnteresseerden beschikbaar)Gespreksleider: Janneke Stegeman, promotie in 2014 op ‘Decolonizing Jeremiah: identity, narratives and power in religious tradition’, gebaseerd op een project met contextueel bijbellezen van Jeremia
    32 door joden en Palestijnse christenen.

Afgewisseld met muziek van de elfjarige rapper Abdel- Rahman Al Shantti uit Gaza, alias MCA Abdul.
Hij rapt over oorlog en lijden in Palestina en verkondigt zo een boodschap van vrede en menselijkheid.

Opgeven op info@kairos-sabeel.nl, na opgave ontvangt u een link voor deelname. Deelname gratis; bijdragen welkom op NL33 INGB 0003 2762 80 t.n.v. Kairos-Sabeel Nederland.

[pdf-embedder url=”https://kairos-sabeel.nl/wp-content/uploads/2020/12/UITNODIGING-2-ONLINE-INSPPIR-DAG-DEC.-.pdf” title=”UITNODIGING 2 ONLINE INSPPIR DAG DEC.”]

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.